Érettségi után fősuli vagy OKJ-s szakma?
Jelen állás szerint azt mondanám, hogy csináld egyszerre a kettőt. Igaz, akkor lehet, hogy fizetős lesz az okj-d, de szerintem manapság egyre nehezebb diplomával állást találni. (A probléma az okj-vel csak annyi, hogy előbb-utóbb úgyis meg kell hozzá csinálni a diplomát.)
A helyedben tehát fősuli, s ha nem vesznek fel, vagy találsz egy okj-st közben, akkor csináld meg mindkettőt.
Köszönöm!
Olyan sokat már nem szeretnék tanulni:)
És a Diplomát mennyi idő alatt szerezhetem meg?
OKJ-s szakma nem sokat ér...
Én 2 évemet áldoztam rá, nappali képzésen
Nemrég állásinterjún megemlítettem a fickó csak legyintett...
Jah amúgy most számtech-es diplomával vagyok álláskereső
Nem az a lényeg milyen papírod van, hanem hogy mit tudsz...
ha nem akarsz sokat tanulni akkor erről a pályáról mondj le.
és minimum a diploma (+ rengeteg önképzés, szakirodalom olvasás), vagy leszel egy 100. rendszergazda egy noném cégnél minimálbéren.
folyamatosan fejlődik ez az ág és ha lemaradsz akkor kiesel a versenyből és nem fogsz kelleni senkinek.
Az első válaszoló vagyok! Igen, lehet, hogy azt mondjátok, hogy az OKJ semmit sem ér, s íme, én vagyok az egyik élő példája, hogy a diploma sem. 2 és fél diplomám van (a harmadik nyelvvizsga hiányában még nem adták ki), s állást keresek. Azért mondtam, hogy OKJ is és diploma is, mert jobb, ha az ember több lábon áll. MOndjuk még azt el tudom képzelni, hogy elkezdesz egy fősulit informatikával kapcsolatban, s OKJ-n valami teljesen mást, de ami mégis érdekel.
Tág fogalom, hogy informatika, mert lehetsz:
- informatika tanár
- rendszergazda
- mérnök-informatikus stb.
Ha egyetemre/főiskolára mész, az minimum 3 év és plusz a master 2 év. Azért érdemes egyszerre csinálni, mert akkor két legyet ütsz egycsapásra. De ha csak az egyiket választod, akkor próbálj meg minél hamarabb gyakorlati helyet keresni, hogy előnyben legyél azokkal szemben, akikkel együtt végzel majd, mert akkor neked már gyakorlatod is lesz, s könnyebb lesz elhelyezkedni, vagy az is lehet, hogy felvesznek oda, ahol gyakorlaton vagy.
Szerintem fontos, hogy mindig képezd magad, s olyan dologgal foglalkozz, ami érdekel, amit szívesen csinálsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!