Egy diszkalkuliás lehet pszichológus? Vagyis úgy hallom, azon a szakon is van matek, számolás, ezt tudni kell ott diszkalkuliásként is?
Köszi a válaszokat.
Megértem hogy nincs felmentés,végülis már egyetemről van szó,de így fogalmazni hogy idétlen felmentegetés,aha,hát nem én akartam diszkalkuliás lenni(tekintve hogy olyan szakra akarok menni,amin a matekot is tudni kéne)de nem az én döntésem volt,vagyis hát senkié sem.
mentesítés kizárólag a mentesítés alapjául szolgáló körülménnyel
összefüggésben biztosítható és nem vezethet az alap- és mesterképzésben az oklevél által
tanúsított szakképzettség, illetve felsőfokú szakképzésben a bizonyítvány által tanúsított
szakképesítés megszerzéséhez szükséges alapvető tanulmányi követelmények alóli
felmentéshez.
Szóval meg kell csinálnod azokat a tárgyakat is, amihez kell a matek (statiitsztika, pl), mert felmentés nem adható.
"Indokolt esetben mentesíteni kell egyes
tantárgyak, tantárgyrészek tanulása vagy a beszámolás kötelezettsége alól." "A diszkalkuliás hallgató a számítási feladatok alól felmentést kaphat, esetében a vizsgák alkalmával engedélyezhető mindazon segédeszközök használata, amelyekkel a hallgató a tanulmányai során korábban is dolgozott (táblázatok, számológép, konfiguráció,
mechanikus és manipulatív eszközök), továbbá hosszabb felkészülési időt lehet számára biztosítani."
Nekem a házi orvosom diszkalkuliás. Nagyon jó orvos és folyton képzi magát. Ez nem tartotta vissza.
Sok sikert és mindent bele!
6.Igen,kiakarok bújni alóla...ezért csak akkor mentem el diszkalkulia vizsgálatra hogy eltelt 2 év mióta az első tanár mondta hogy kéne és már a 3.tanár mondta hogy tényleg kéne.
Többieknek köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!