Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mi a véleményetek a környezetg...

Mi a véleményetek a környezetgazdálkodási agrármérnök szakròl?

Figyelt kérdés
Olyanok hozzàszòlàsait vàrnàm,akik ezen a szakon vègeztek,illetve ezt tanuljàk.Èn a csak a Corvinusban gondolkozok,mert az egy nagyon erő ès neves suli,szerintem ott nem tanìtanak gagyi dolgokat.A ponthatàr egèsz alacsony (281) ès ez mièrt van? Azèrt mert mèg nem elèg felkapott a szak? Miltenek a munkalehetősègek ezzel a szakkal? Van jövője az agràrnak? Lehet vele külföldre is menni,ha ùgy alakulna? Előre is köszi a vàlaszokat.

2015. aug. 29. 14:09
 1/2 anonim ***** válasza:
0%

A Corvinus egy neves és erős suli, ha a közgáz karokról van szó (Pesti Campus). Az ún. budai campus viszont a mindig is gyenge színvonalú egyetemnek alig nevezhető, nevetséges, volt "Kertészetit" jelenti. Az csak egy politikai döntés kérdése, hogy formálisan összevonták őket, és most mindkettőt (talán ideiglenesen) Corvinusnak nevezik. Ne tévesszen meg, a két dolog nem azonos, mégha azonos nevet viselnek is.

A Corvinus most van éppen széthullóban, de már évek óta beszélik mindenféle átszervezését.

A Corvinus KÖGAM-ról egy másik kérdésre adott válaszomból idézek:

"1. Egy bizonytalan jövőjű egyetem (BCE),

2. szakmailag nagyon gyenge kampuszának és karának (Budai Campus, KeTK),

3. a többi borzalmasan gyenge színvonalú szakja között,

4. egy viszonylag még egész jó szak.

Maga a szak fontos és értelmes dolog lenne, de ezen egyetem, ezen karán nagyon kevés a jó oktató. A KÖGAM szakgazdája a Talajtani és vízgazdálkodási tanszék, egy nagyon kicsi egység, amely a két névadó tárgyon kívül még a meteorológiát is viszi, kevés főállású oktatóval, komoly kutatási projektek és hazai vagy nemzetközi szakmai kapcsolatok, együttműködések nélkül.

Sajnos azt kell mondanom, hogy ez a szak fontossága miatt sokkal nagyobb figyelmet érdemelne, de az egész Kertészettudományi Kar a bányászbéka popója alatt van."

Az agrár- és környezettudományoknak viszont van jövője. A SZIE MKK-n ez a szak magas színvonalon működik, és valószínűleg mostanában fogják a SZIE-be beolvasztani a BCE budai campuszát is. Ami ha ténylegesen megvalósul mint valós érdemi integráció, azaz a budaiak ki is költöznek Gödöllőre, egyesítik a karokat és tanszékeket és leépítik a gyenge teljesítményű oktatókat, akkor valóban még jobb lehet.

2015. aug. 30. 15:16
 2/2 anonim válasza:
Én is ezen a szakon kezdtem Gyöngyösön, de átmentem "sima" agrármérnökire. Szerintem túl sok környezetgazda van már. Agrár végzettségért én inkább Gödöllőt választanám.
2015. szept. 6. 14:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!