ELTE - programtervező informatikus? Milyen?
Nehéz. Rengeteg a matek, a kőkemény, szívós, nehéz matek, és az első pár félév aligha szól a programozásról. Érdemes önképezned magad, mert az egyetemen nem fogsz tudni megtanulni programozni. Nagyon erős matematikatudás szükséges ellenben, különben igencsak hamar kidobálnak. A jelentkezők száma magas, a bekerülési pontszám alacsony, a sikeresen végző hallgatók száma még inkább alacsony. Nagyon sok olyan ember jön ide, akik azt hiszik, hogy azért mert napi 10 órát loloznak és láttak már egy 20 perces tutorialt a photoshopról, rögtön el tudják végezni. Ők "sajnos" hamar kiesnek innen.
Ha rendesen tanulsz, elvégezhető. Ha lébecolsz és halogatod a tanulást, megbuksz. A tanárok olyanok, amilyenek. Van aki jófej, van aki kevésbé, de az anyagot többé-kevésbé mindegyikük elvárja, hogy megtanuld. A kollégiumoknak érdemes utánanézni a neten, mindegyikről van egy néhány soros leírás, képekkel, minden kollégiumnak külön weboldal, 15mp-es keresés Google segítségével. Nehéz kar, sokan kibuknak, de vannak, akik elvégzik, és ehhez nem kell Einsteinnek születni, csak szorgalmasan tanulni, készülni rendszeresen, odafigyelni, és nem halogatni a dolgokat, vagy tojni az egészre.
Én két év után hagytam ott. Programozásból semmivel nem tudok többet, mint középsuli után, matekból viszont halálra szivatnak.
Nézd, ha érdekel a programozás matematikai oldala, akkor jelöld meg. De ha csak "érdekelnek a gépek, meg szeretek lolozni, jó lesz ez a kocka szak" a motivációd, akkor nem ajánlom.
Én nem értem, miért kellett átnevezni, ez programtervező matematikus szak maradt. Ami nem feltétlenül baj, de sokaknak (pl nekem) marha nagy csalódás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!