Melyik szakot érdemesebb elvégezni a 3 közül?
Turisztikai szervező, értékesítő OKJ
Dietetika
Nyelvszak: germanisztika, anglisztika vagy szlavisztika
Azért gondolkodok ezeken, mert mindig tetszett a turizmus, vendéglátás, az egészséges életmód is érdekel és nagyon szeretek nyelveket tanulni.
Akkor úgy kérdezem.. akarsz kórházban dolgozni kis szerencsével alap fizetésért ( bruttó 115 ért) Vagy nagy felelősséggel élelmezésvezetőként étkeztető cégnél brutto 180-190 ért?
Ahhoz,hogy ma itthon vállalkozó lehess és esetleg jól befutó praxist kezd építeni előbb 2 évet le kell húzz kórházban!
Szóval ha sok pénz akarsz ez nem az apálya kevés pénz és kevés megbecsülés ( tudom ezen a pályán indultam és most pályaelhagyó vagyok félig, mert vállalkozó diet vagyok másodállásban)
Az élelmezésvezetői munka nem áll közel hozzám. Azt tudom, h sajnos a dietetikusi fizetés elég alacsony.
Választanék én más szakmát is, de az eü-n és a nyelvtanuláson kívül más nem érdekel. 360-380 pontom van, attól függ, h melyik szakra mennék. Tehát az orvosi, jog, közgáz alapból kiesik. A tanári pálya nem nekem való, nem szeretek szerepelni. És akkor megint ott vagyunk, ahol a part szakad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!