Biológia szak! Van esélyem?
Sziasztok egy fiatal gimnazista lány vagyok. Még csak egy évet jártam ki, de már a jövőmön gondolkodom. Már rég óta érdekelnek a természettudományos dolgok, de eddig kémiás voltam inkább.
Egy éve azonban húz a szívem a biológia felé, és nagyon szeretném használni a jövőmben. Egyenlőre azonban nem tudok sok mindent a végzettségekről, de szeretnék valami jó biosz szakos egyetemre már most rákészülni. Mégvalami, az általánosban alsóban egyszer környezetismeretből voltam hármas, nyolcadikban pedig ugyanez volt a biológiával. Akkor még picit lusta voltam és néhányan azt mondják beleszámít ez is a továbbtanulásomba. Igaz ez? Az alsó osztályok is fontosak? Van még esélyem? Vagy tegyek le róla? Segítsetek!
Kémiából mindig jó voltam, de most valahogy azzal nem tudok elképzelni semmit. Legyen inkább kémia? Úgy szeretném most ezt a biológiát. Akár tanítani is! Elvarázsolt, úgy őszintén. És ez biztos nem fog változni! 16/L
Kérdező, aranyos vagy amúgy :)
Egyetem felvételi pontszámításba gimnázium utolsó két évének év végén szerzett jegyek számítanak, amelyeket az érettségi tárgyakból szereztél.
Amúgy biosz szakon sok kémiával is fogsz találkozni, ne aggódj :)
Szia!
A két tárgy borzasztó szorosan összekapcsolódk a legjobb az lenne, ha mindkettőt emelt szinten tanulnád, ha ezzel akarsz tovább menni, hisz így jól át tudod látni őket. Azok a jegyek biztosan nem számítanak sehova.
Nem tudom milyen suliba jársz, ha egyik tantárgyat sem vetted fel emelt szinten azt megteheted 11-től, nem kell izgulni bár nyilván jobb lett volna, ha az elejétől emeltek.
Jobb ha azt tanulod, amit szeretsz, mintha ráderőltetnek valamit, ez a munkában is így van.
Nekem még volt szerencsém mindkettőt emelt szinten tanulni az elejétől, nem bántam meg és sikerült továbbhaladnom velük.
Ha bármi kérdésed van nyugodtan írj, segítek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!