Magántanulóság! Van pár kérdésem?
Szóval tudom hogy a Google a barátom, de nagyon szeretnék magántanuló lenni, most megyek át kilencedikbe gimnáziumba. Alapjában véve jó tanuló vagyok, 4,3-as az átlagom, kreatív vagyok, diszkalkuliás, és beilleszkedési zavaraim vannak (pszichológushoz is jártam emiatt). Az általánosban is szétszedtek már a negyedikesek is, mindenki kiutált, és tudom hogy a gimnáziumban is ugyan ez lesz.
Tehát a kérdéseim:
- Ahhoz, hogy magántanuló legyek, kell fizetni?
- Tényleg kell 1 évig járnom az intézménybe, csak hogy megadják rá az engedélyt?
- Bármikor vissza lehet mondani, hogy teljes jogú tanuló legyek?
- Van valamilyen ismerősötök aki magántanuló? Neki mi a véleménye róla?
Most nem rosszindulatból mondom, de ez általában az Intézménytől függ. Az lenne a legokosabb, ha az igazgatóságtól érdeklődnél. Az ilyen dolgok gimnáziumonként változhatnak.
Az viszont bizonyos, hogy fizetni nem kell érte, és vissza lehet mondani. Az, hogy kell-e járni egy évig, azt nem tudom. :(
Az én gyerekem magántanuló. Fizetni csak akkor kéne, ha magántanárt fogadnék, de mi itthon magunk tanítjuk őt a férjemmel (erre bárkinek joga van pedagógus végzettség nélkül is, sőt, a gyerek önállóan is tanulhat bármiféle felügyelet nélkül, a tantestület csak azt fogja nézni a vizsgákon, hogy tudja-e a gyerek a tananyagot).
Semmiféle engedély nem kell hozzá, bárkinek joga van ilyen formában tanulni. Be kell iratkoznod egy oktatási intézménybe, és jelezni kell az intézmény vezetősége felé, hogy magántanulóként szeretnél ott tanulni. Ennek a menete intézményenként változó lehet, majd megmondják ott helyben. A vizsgáidat majd ebben az intézményben kell letenned minden évben. Papíron az egyik osztály tagja leszel, tehát az osztálynévsorban is szerepelni fog a neved, de nem kell bejárnod (de ha szeretnél, bejárhatsz).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!