Elmondanátok milyenek az OKJ-s tanfolyamok?
Üdv 20 éves vagyok. 8 álltalánosom van. Plusz 3 év szakma, de nem felyeztem be, ott hagytam, sajnos...
Mind idáig dolgoztam de úgy fest ez sem lesz már (közfoglalkoztatott vagyok).
Hová és merre mehetnék?
Ha elindúlnék munkanélkülin kersztül egy ilyen OKJ-s szakképzésen, ott is havonta kapnám a pénzt?
Mert még dolgoztam lettek állandó szükségleteim.
Kb. mint a középiskola.
Neked nehezebb lesz, mert helyesen írni sem tudsz. "BefeJezni" ugyebár... "otthagyni" egyben írandó. Vesszőket is használni kellene.
Már miért kapnál pénzt a tanulásért!?!?!?
Bocsi. Ez tényleg szörnyű. :D Észre se vettem.
Háát, volt egy pár korombeli ismerős akik kaptak érte. Meg gondolom ha valaki erre adja a fejét élnine is kell valamiből ha munkanélküli. Azt hiszem 50K alatt kaptak.
Van lehetőséged szakmát tanulni és akár pénzt is kaphatsz érte, attól függ melyik régióban laksz.
Menj be a munkaügyi központba és nézz utána(interneten is utána nézhetsz részletesen):
"Ifjúsági Garancia Program"
Ennek lényege az, hogy támogatott képzéseken vehetnek részt 25 év alatti fiatalok, a képzések átlagban kb 6 hónapig tartanak szakmát adnak és a 6 hónap alatt 50 ezret adnak HAVONTA csak azért mert részt veszel a programban. Állítólag ha nem végzed el akkor se kell semmit se vissza fizetni.
Hiányszakmákat és nyelvi képzéseket támogatnak ilyesmiket pl:
- ács
- száraz árú mozgató
- PLC programozó
- ápoló
- alap vagy középfokú német és angol nyelvvizsga
Ha szakmát választasz és el is végzed garantáltan lesz utána munkád mivel ezek hiányszakmák tehát a 6 hónap után még 3 hónapig támogatják pénzzel( a garancia program) a kijelölt munkáltatódat és ha ott is jól teljesítesz akkor akár bármeddig lehet munkád már csak rajtad múlik :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!