Bevezető fizika! Hol találhatok hozzá tananyagokat? (BME)
11.-es leszek Szeptemberben, egy viszonylag gyenge szakközépiskolában. 1,5 éve tudatosult bennem, hogy mindenképpen műszaki pályát szeretnék választani. Mára már abban is biztos vagyok, hogy gépészmérnök vagy járműmérnök szakra szeretnék jelentkezni, anyagi okok miatt, sajnos, kétséges, hogy a BME-re. Iskolámban ugyan lehetőséget adnak a fizika érettségire, mégis a fizika oktatás meglehetősen gyenge, az osztályból rajtam kívül senkit sem érdekel. Tehát a felkészülés is "magányos" lesz. Segítségeteket szeretném kérni az üggyel kapcsolatban!
Régen (pár hónappal ezelőtt?) fönt volt a videotoriumon Dr. Házkötő Balázs (ha jól emlékszem a nevére...), által tartott Bevezető fizika c. tantárgy előadásai. Sajnos ezt nem találom. Hol nézzek körül, hogy annak érdekében, hogy egy magas szintű, mégis kezdőknek is használható, értelmes tananyagot találjak a tárggyal kapcsolatban? A vikwiki-t néztem már, találtam is jókat, de ha még tudtok más forrásokat azt megköszönném, mert ha az iskolára, és tanáraimra bízom a "sorsom" a fizikával kapcsolatban, akkor igen nagy esélyt érzek rá, hogy már az elején kibukok bármelyik egyetemről.
Köszönöm szépen előre is a válaszokat!
"anyagi okok miatt, sajnos, kétséges, hogy a BME-re."
Miért? Bekerülni nem nehéz államira, ha bent vagy, onnantól meg már "csak" hajtani kell, hogy ne rakjanak át önköltségesre.
Az önfenntartás pedig viszonylag tök olcsón kijön, komolyan. Nekem pl a koli kevesebb mint 10 ezer havonta. Könyvekre/jegyzetekre nem kell költeni, felesleges is, hiszen erre van a könyvtár, ami 1400 egy évre (sőt, kutatók éjszakája körül szokott lenni akció, amikor csak feleennyibe kerül). Eddig csak két laborsegédletet vettem, de ezek ára sem haladta meg néhány étkezés árát. Ezen kívül megy még bérletre, meg kajára pénz, esetleg bulikára/italozásra valamennyi.
Aztán ha jól tanulsz, tanulmányi ösztöndíjat automatikusan kapsz, emellé pályázhatsz szociális meg egyéb ösztöndíjakra is. Szóval ha ez az álmod, akkor ne hagyd, hogy az anyagiak az utadba álljanak. Sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!