Most akkor mégse ingyenes az első OKJ-s képzés?
Idén érettségiztem le, és szeretnék tovább tanulni. Felső oktatásra nem adtam le a jelentkezésem, úgy gondoltam, hogy kitanulok addig valami szakmát, utána pedig majd eldőlnek a továbbiak, veszteni nem vesztek semmit, hisz legalább lesz valami a kezemben. Az első OKJ amúgy is ingyen van, jelentkeztem is, nappali tagozatra. Úgy volt hogy akkor így tényleg ingyen tanulhattok, hisz ez lenne az első szakmám. A visszaigazoló emailben viszont már úgy volt hogy az első ingyenes, viszont korlátozottak az államilag támogatott helyek. Ezután értesítetek, hogy az államilag támogatott helyek telítve lettek, viszont önköltséges formában jelentkezhettek nappali képzésre.. Mert az általam megjelölt szakma korlátozottan támogatott szakmák csoportjába sorolható.
Most akkor hogy van ez pontosan? Ez az "első OKJ teljesen ingyen" van mégse teljesen igaz? Mert ez így elég bosszantó, hogy közben kiderül hogy mégse teljesen így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!