Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogy van a felvételinél az...

Hogy van a felvételinél az egyetem által választott két tárgy?

Figyelt kérdés
Hülyén hangzik a kérdés de megpróbálom elmagyarázni. Corvinusra szeretnél menni, 460 körüli a ponthatár. Töriből emeltezek, angolból viszont nem tudom. Nyelvvizsgákból van 40 pont meg a töri emelt miatt 50 tehát 90. De ugye az egyetemen van 2 tárgy amit néznek és az a kérdésem, hogy ha nekem emeltem van töriből és angolból akkor automatikusan azt a kettőt fogják nézni, vagy angol helyett kérhetem hogy mondjuk a matekot nézzék ami középszint de jobb százalékú. Az elfogadott tárgyak közt egyébként van nyelv,matek, magyar, töri.

2015. júl. 29. 21:45
 1/6 anonim ***** válasza:
Megvan adva minden szakon, hogy milyen tárgyakat fogadnak el a felvételinél. Azok közül a számodra két legkedvezőbbet fogják nézni.
2015. júl. 29. 21:47
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem kell kérni semmit, ők automatikusan a számodra kedvezőbb esettel számolnak.

Viszont, ha 460 pont körüli a ponthatár, akkor elég merész dolog 10 pontot alapból elpazarolni azzal, hogy "csak" 90 pluszpontod van.

2015. júl. 29. 21:48
 3/6 A kérdező kommentje:
tudom, ezért akarok angolból is emeltet, de akkor nem azt nézik ami emelt? mert a felvi kalkulátor azt nézte automatikusan márpedig nyilván középszinten jobb eredményt lehet elérni.
2015. júl. 29. 22:03
 4/6 anonim ***** válasza:
De igen, azt nézik, amelyik emelt után a pluszpontot, tehát emelt plusztponttal az emelt %-át számolják, nem a közepet.
2015. júl. 29. 22:16
 5/6 anonim ***** válasza:

Akkor nem a két emelt pontszáma és az érte járó 100 pont kerül beszámításra, ha a második emelted helyett egy elfogadott közép még akkor is jobban sikerül, ha azért csak 90 többlet jár.

Játssz a számokkal, vidd lejjebb az angol emelt %-át és emeld meg pl a matek közepét, egy ponton a matek közép többet ér a 90ponttal is, mint a gyengébb angol emelt. Próbálgasd és látni fogod.

Amúgy én is ezt csináltam, aztán később rájöttem hogy számolgatás helyett a tanulással jobban jártam volna, csak muszáj volt néha kikapcsolni a tételek közt. Ah öregnek érzem magam.

2015. júl. 31. 01:46
 6/6 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat, tehat akkor mindenkepp erdemes megprobalni az angol emeltet, mert ha nem sikerul jol, akkor nem kapok erte ugyan plusz 50 pontot de automatikusan azt a kozepszintut szamoljak ami a legjobban sikerult.
2015. júl. 31. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!