Hogy lehet az, h valakit felvettek egyetemre holott nem érte el az államilag meghúzott ponthatárt, de úgy van kihirdetve mintha elérte volna?
Az egyetemek trükközhetnek ilyennel?
egy közeli rokonom, az adott szakon az államilag meghúzott minimum ponthatártól 36 ponttal elmaradt, mondanom se kell teljesen összeomlott az érettségi után, h esélye sincs bekerülni az adott szakra, közben most kiderült, h mégis felvették, mert a felvi szerint éppen elérte a minimum ponthatárt.
egészen biztos h 36 ponttal elmaradt tőle, mert azért én is otthon vagyok ezekben, és többször kiszámoltuk együtt is.
A kérdésem csak annyi, h ha egy adott szakra kevesen jelentkeznek, akk az egyetem kijátszhatja az állami ponthatárt, és felvehet úgy embereket, mintha meglenne a pontjuk? és senki nem ellenőrzi őket, h így 'csalnak'?
(félreértés ne essék, nem a rokonom ellen akarok beszélni, örülök h sikerült neki bekerülni, csak kissé furcsa a szitu)
az idei államilag meghúzott ponthatárt nézte, ugyanis olyan szakra jelentkezett, ahol volt minimum ponthatár! ezt valójában nem érte el, mégis felvették államira!
meg nem mondom, hol olvastam az OH illetékesével cikket, hogy bizonyos szakokon engedik a kp ponthatárnál alacsonyabbat is, de csak akkor, ha a kp ponthatárral a felvettek létszáma a keretszám akárhány százaléka alá csökkenne, és azzal a kitétellel, hogy meghatározták, hogy max meddig mehet lejjebb.
Ilyen volt emlékeim szt idén a gyógyszerészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!