Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mi a véleményetek a matek és...

Mi a véleményetek a matek és a töri emeltről?

Figyelt kérdés
mi a véleményetek a matek és a töri emeltről? mennyire volt nehéz esetleg van olyan könyv ami jól felkészít fakt mellett??
2010. márc. 6. 10:07
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Matek objektív, a töri szubjektív. Ezt azért kalkuláld be, amikor elmész vizsgázni.

Ergo a matekodat nem fogják tudni lehúzni, mert az teljesen tárgyilagos. Vagyis a javítókulcs ott tényleg aranyat ér.

Ellenben a törinél igen szivatják a népet. Nem a tesztnél, hanem az esszénél. Igen szemetek tudnak lenni az emberrel...

Egyik hosszú esszémnél a források használatára alig kaptam pontot. Holott olyan forrás központúan írtam, hogy az hihetetlen. Tudom, mert azt az esszét nem vágtam annyira, ezért a forrásokból kellett kilogikáznom. Erre pont a forráshasználatot értékelték le. Fellebbeztem, leszartak. Szó szerint. Ezt nem csak velem csinálták meg. 38-an vizsgáztunk abba a suliba, de tőlem 950x jobb tanulóknak is lehúzták az egészet...

2010. márc. 6. 10:12
 2/5 anonim ***** válasza:

Lehet kapni 5000 féle könyvet, de szerintem csak pénzkidobás az egész.

A legjobb, ha te dolgozod ki magadnak a dolgokat...

2010. márc. 6. 10:23
 3/5 A kérdező kommentje:
matek fakultációra jelentkeztem de törire nem karok de attól meglehet csinálni az emeltet nem?? azért se szeretnék mert töriből szinte 5-öseim vannak meg hát az esszét csak töri órán gyakoroljuk nem??javítsatok ki ha nem igaz és eddigi válaszokat köszönöm!!
2010. márc. 6. 10:51
 4/5 czibles ***** válasza:

töri matekkal mit tudsz kezdeni? van olyan hely ahova ez a kettő kell?

azt döntsed el, hogy mi akarsz lenni, és annak függvényében válassz emelet tantárgyat. emelt törit meg nem fogod megírni fakultáció nélkül. (kivéve ha valami nagyon durva gimibe jársz)

2010. márc. 8. 21:56
 5/5 anonim ***** válasza:

Kb. az összes gazdasági helyre lehet menni töri-matekkal.

Csak gyakorlatilag nem éri meg. Inkább nyelv-matek, vagy nyelv-töri a jellemző...

2010. márc. 8. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!