Informatikai képzés magyarországon, egyetemi szinten. Segítene valakI?
Sziasztok,
a következő éven fogok érettségizni, viszont kárpátalján, és külföldön, Magyarországon szeretném folytatni tanulmányaim.
Debrecen és Budapest között kellene választani.
Mindenképp informatikai, programozói téren szeretnék elindulni, viszont szükségem van egy kis segítségre.
Még nincs érettségim értelem szerűen, de így kell jelentkezn?
azt tudom, hogy tavasszal, vagy télen vannak a felvételi vizsgák, tehát, ha érettségi után jelentkeznék, akkor egy évet veszítenék, jön a kérdés..
Érettségi előtt kell jelentkezni , és felvételi vizsgákat adni?
Milyen egyetemet ajánlotok erre a szakosodásra Pesten?
Debrecenben az Egyetem jönne szóba.
Válaszokat előre is köszönöm!
Szia!
Február közepéig szokott lenni a jelentkezési határidő, a felvi.hu-n tudod leadni, és ott minden egyéb információt megtudhatsz amire csak kíváncsi vagy. Ezek után miután leadtad a jelentkezésed, május-júniusban érettségik, majd július vége (idén pont ma) ponthatárok kihirdetése.
Ha BP vagy Debrecen, akkor talán az ELTE programtervezői szakát ajánlanám, erről országszerte elég jókat hallani.
DE-t semmiféleképp nem ajánlanám informatikai téren. Ha infó, akkor 3 egyetem jöhet szóba:
1) BME - mérnökinformatikus
2) SZTE - programtervező informatikus
3) ELTE - programtervező informatikus
Így ebben a sorrendben. És ezt ELTE infósként mondom...
Köszönöm a gyors válaszokat,
sokat segítettetek :)
# 4/5 Időpont ma 12:50
Az infó oktatás részével mennyiségi probléma van. Két félév után az általános hallgató _esetleg_ meg tud írni egy maximumkereső függvényt. Ez enyhén gáz.
A nagyobb probléma, hogy az egyetem szemében ez még mindig programtervező matematikus képzés (azaz matematikus aki tud programozgatni). És matematikusból is sokkal inkább az elméleti mint az alkalmazott/gyakorlati. Szóval nálunk azért a 4 félév analízis, az kőkeményen ~100 definíció/~50 bizonyítás _félévente_... nálatok úgy tudom nem ez szint.
Kérdező:
Nem tudom ez külföldiekre (mármint Magyarországhoz képest külföld) is vonatkozik-e (amint tudok utánanézek), de felvételi vizsgák nincsenek, az érettségi illetve az utolsó két év végi jegyeid a "felvételi vizsgád".
Köszönöm a válaszokat,
én jelenleg is alkalmazott matematikát tanulok,
de ez itt is inkább még az elméleti része...
Olvastam, a pont határokat, s hogy mennyi sokan jelentkeztek, nagyon nehéz, oda bejutni? Mármint ELTE infó...?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!