Gazdaságinformatikusként nehéz-e, és milyen munkakörben lehet elhelyezkedni, fizetés kb mekkora?
Ha a programozás érdekel jobban, akkor én azt mondom, hogy felejtős a BGF. Csak nem értem, hogy valamennyire a gazdasági vonal is érdekel vagy csak és kizárólag azért választottad, mert tartasz a proginfótól?
Gazdinfó Bsc-vel is elmehetsz programozónak, nem nézik ilyen szinten a papírt, a valós tudás sokkal fontosabb, ezért is ajánlom inkább az SZTE-t, mert ott gazdinfón majdhogynem ugyan úgy tanulni fogsz programozni, mint proginfón (egy-két kurzust leszámítva, helyette lesz jó pár gazdaságis kurzus). Ezen kívül gazdinfón valamennyivel kevesebb a matekos tárgy (ami igazából a szorgalmon múlik). És úgy kb ennyi a különbség a két szak között. Szóval én a helyedben még egyszer átgondolnám a proginfó ignorálását.
Így átgondolva, a "tényleges" matek, ami proginfón van és gazdinfón nincs az a Kalkulus 2 nevű kurzus, ahol kb mindenhol integrálni kell. És azt gazdinfón is meg kell tanulni első félévben Kalkulus 1-en. Van még két másik matekos kurzus, ami ilyen vegyes felvágott féleség, de azt gazdinfósok is fel szokták venni pluszba a kredit miatt.
Hányas voltál matekból úgy átlagba az évek során?
Én a helyedben elkezdeném a proginfót és ha valami komolyabb nehézségbe ütköznél matek terén, akkor nemes egyszerűséggel át lehet jelentkezni gazdinfóra és ott folytatni. Elég nagy az átfedés a két szak között az SZTE-n.
Pláne, mivel az SZTE-n még lazább is a proginfo matekos ága, mint mondjuk az ELTE-n, ellenben (amennyire én hallom), a programozás kicsit kiforrottabb, gyakorlatiasabb.
(Igen, egy ELTE proginfos írja ezt) :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!