Szeretnék pszichológus lenni de az angol sajnos nem megy, csak németül tudok jól. Van így értelme ilyen szakra felvételiznem? Bioszból kell érettségizni a pszichológiához?
ha ennyi fogalmad van az egészről, akkor inkább ne menj pszicho szakra...
egyébként a nyelvtudásnak mi köze van egy nem nyelvi szaknak????
Akkor tanulj meg angolul?
Ha jövőre felvételizel, akkor igen picit necces, de nem megoldhatatlan. Van rá több mint egy éved, hogy egyetemig felhozd középfokúra az angolodat. Nem lehetetlen, csak keményen kell tanulni.
Ráadásul ha a német jól megy, az hatalmas előny. Eleve ha tudsz már egy idegen nyelvet, a következő sokkal könnyebben fog menni. Ráadásul az angol nem egy nehéz nyelv, és én úgy vettem észre, hogy németeseknek sokkal jobban megy az angol a német után.
Amúgy meg ha nem jönne össze, halasztasz egy évet, és tovább angolozol. De szerintem nem az angoltudás a feltétel a pszichológiának. Anélkül is be tudsz kerülni. Ha meg ott vagy, akkor tanulsz. Elvégre azért mennél oda...
21:03 te meg minek okoskodsz amihez nem értesz?:D
Am szerintem fontos h valamennyire azért tudj angolul,mert amikor az első beadandónál le kell fordítanod 10 oldalnyi angol szakszöveget,szakszavakkal akkor majd pislogsz nagyokat.:) De van még időd, gyakorolj, bele lehet ebbe jönni.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!