Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek ezek jó ötletek...

Szerintetek ezek jó ötletek lennének? Vélemények? Melyiket vagy mit javasolnátok?

Figyelt kérdés

Tehát 21éves vagyok 4év múlva fogok érettségizni mivel most kezdtem el esti gimnáziumot a Budakalász Gimnázium Rákoshegyi tagintézményébe. Nos az lenne a terveim között mivel jelenleg saját hibám által 8osztályom van csak meg az lenne a tervem hogy leérettségizek és szeretnék angol nyelből nyelvvizsgát tenni érettségi után (ez így hirtelen nem tudom hogyan fog majd működni)

Aztán ha ez a kettő azaz érettségi és angol nyelvvizsga megvan megszereztem akkor lennének lehetőségeim kimenni külföldre dolgozni és akár kint szakmát szerezni rokonok barátaim által . Ezek lennének így a terveim. Viszont ha netán ugyebár kvázi maradnék Magyarországon akkor érettségi után elszeretnék kezdeni egy pénzügyi számvitel ügyintéző szakmát a MUA Magyar Üzletemberképző szakközépiskolába. vagy egy Banki szakügyintézőit. Utolsó lehetőség amit még számításba vetettem és érdekel is az az Ingatlanközvetítés persze úgy hogy szakképesítést is szerezni róla. .

Komoly véleményeket kérek mivel nem viccből írtam ki a kérdést és nem is azért mert nem tudok dönteni hanem csak szimplán azért mert kíváncsi vagyok mások véleményére is. Hátha jó tippeket adnának.

2015. júl. 13. 00:44
 1/2 anonim ***** válasza:

"és szeretnék angol nyelből nyelvvizsgát tenni érettségi után (ez így hirtelen nem tudom hogyan fog majd működni)" Itt a zárójeles részben mire gondolsz? Mit nem tudsz, hogy fog működni?

Ha kimész külföldre, ott mit tanulnál? Ismerősök által az tuti biztos dolgot jelent? Csak aztán nehogy úgy járj, hogy erre alapozol, kimész, és mégse jön össze a dolog. De ahogy látom vannak más terveid is, ez nagyon jó, így nem maradsz kétségbeesetten a semmi közepén az érettségi után. Sok sikert hozzá egyébként! Jó dolog, hogy rávetted magad 21 évesen, és nekiállsz!

Egyelőre szerintem maradj meg annál, hogy ezeket a terveket fejben tartod. 4 év nagyon sok idő, sok mindenre rájöhetsz, eszedbe juthat akár valami más terület is, vagy kiderülhet számodra, mi érdekel a legjobban, és mivel mennyire van értelme foglalkozni, el lehet-e vele helyezkedni. Koncentrálj arra, hogy minél jobban sikerüljön az érettségid, és fektess sok energiát az angol nyelvbe! Aztán majd 2-3 év múlva ráérsz pontosítani a terveidet :)

2015. júl. 13. 09:11
 2/2 A kérdező kommentje:

Ezt amit írtam hogy nem értem hogyan fog menni a nyelvvizsga. azt arra értettem hogyha pl érettségizek középfokon,akkor gondolom Angol nyelvől ha lehetséges tehetek emeltszintű érettségit is?

. Nos igen egyenlőre az érettségire az esti gimire és a nyelvre szeretnék rátaposni koncentrálni aztán 4év alatt minden változik ez igaz úgyhogy addig mg elválik hogy mi lesz a továbbiakban.

Kvázi igen 21évesen úgy érzem hogy kiéltem már magamat sajnos ezek miatt is tartok ott hogy 8osztályom van mert a barátok fontosabbak voltak mindennél. most már ez nem így van

2015. júl. 13. 15:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!