Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Főiskolai felvételi, átiratkozás?

Főiskolai felvételi, átiratkozás?

Figyelt kérdés

Megvan, hogy milyen szakra szeretnék jelentkezni a főiskolán, de előtte emelt szintű érettségit kell szereznem a felvételihez. Arra gondoltam, hogy megjelölök olyan szakot, ahová nem kell az emelt szintű érettségi, és az első félév kezdetéig (amennyiben felvettek), megcsinálom az emelt szintű érettségit és átiratkozom utólag arra, amire szerettem volna jelentkezni.

Ezt lehetséges ilyen formában?

Fontos lenne, előre is köszönöm a válaszokat!

2015. júl. 12. 13:45
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem.

Képzeld már el azt, ha így működne a rendszer. Írok példát.

Zsuzsi pszichológus szeretne lenni, de csak 320 pontja van. Az ELTEre adta be a jelentkezését, ahol 400 felett van a ponthatár. Felveszik a második helyen megjelölt szakára, ami mondjuk a földrajz.

Zsuzsi amint tud átmegy pszichológiára, mert őt az érdekli.

Szerinted ez így korrekt lenne?

Nem.

Olyan nincs, hogy átteszed magad másik szakra, amire nincs is meg a kért érettségid...

Azt meg nem is értem, hogy mikor jelentkeznél át????

Július 23-án kihirdetik a ponthatárokat.

Augusztusban értesítenek, szeptemberben beiratkozol. A legközelebbi érettségi vizsgaidőszak októberben van, november végéig tart.

Megszerzed rajta a ért emeltet. Legközelebb februárban tudsz jelentkezni a 2016. szeptemberben kezdődő szakokra.

Tehát összegezve: nem válthatsz csak úgy szakot az egyetemen belül, mert újra kell felvételizned.

Egyetemet válthatsz, úgy, hogy csak ugyanarra a szakra jelentkezel át, amit addig is tanultál 2 félév után, alapos indokkal.

2015. júl. 12. 17:14
 2/2 A kérdező kommentje:

Természetesen ilyen formában, ahogy te leírtad, nem lehetséges, de én nem egészen ilyen formában gondoltam.

Azért köszi a vàlaszt.

2015. júl. 12. 20:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!