ELTE vagy Pázmány Péter?
Ha meg akarsz bizonyosodni arról, hogy csak az ELTE-n szerzett diplomák számítanak, és érnek valamit, akkor üsd fel azoknak a nemzetközi ügyvédi irodáknak a honlapját, amelyek jelen vannak Magyarországon is, illetve nézd meg a legjobb magyar ügyvédi irodák honlapját is. Az eredmény egyhangú lesz: mindenki az ELTE-n végzett. Ez nem véletlen. Ahhoz, hogy ma valaki tudjon érvényesülni a jogban több nyelven kell beszélni, külföldön is több szemesztert el kell töltenie. Ehhez az ELTE nyújtja a legmegfelelőbb feltételeket. Ez az intézmény egyben megnyitja előtted Heidelberg, Göttingen... és sok neves európai egyetemi város kapuit is.
Én is ELTE-re jelentkeztem, szerintem nem lehetetlen megcsinálni a felvételit.
Nagyon nem volt mit újra alapítani, mert nem is volt Pázmány külön. Az ELTE-nek volt a régi neve, azelőtt pedig Budapesti Tudományegyetem volt, meg hasonlók. A jogászképzés ott folyt régen is az Egyetem tér 1-3.-ban. A mai Pázmány épületében pedig egy nyomda működött, meg egy könyvkiadónak volt a központja.
A vezető jogi irodákban pedig ha megnézed, akkor szembesülhetsz vele, hogy 2010-ben végzett ELTE-s jogászok is vannak. 1995-óta 20 év telt el. Azóta nem egy generáció fejezte be a Pázmányon a tanulmányait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!