Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Egyetemváltás hogyan lehetséges?

Egyetemváltás hogyan lehetséges?

Figyelt kérdés

Szeptemberben kezdem az egyetemet.

Az ELTE anglisztikájára jelntkeztem (a pontszámom alapján felvesznek), viszont a körülményeim változása miatt a Debreceni Egyetem anglisztikájára szeretnék járni, de a felvételiben csak az ELTÉt jelöltem meg, debrecenit nem írtam be. Van rá lehetőség,hogy átmenjek Debrecenbe? Ugyanaz a szak, csak egy másik egyetemen. Ha van,hogyan?

2015. júl. 9. 00:36
 1/3 anonim ***** válasza:

Aligha hinném. Új szakot felvenni már nem lehet a felvire, úgyhogy ezt már buktad. Ahogy én nézem, két dolgot tehetsz:

1. Egy félévet lehúzol az ELTE-n, utána pedig megpróbálod átvetetni magad a Debreceni Egyetemre (nem garantálom, hogy ez menni fog, általában vannak ilyen-olyan kritériumok az ilyesminél)

2. Most nem mész egyetemre, hanem majd 1 év múlva felvételizel a Debrecenire. Ez biztos siker, viszont így 1 év kiesik.

2015. júl. 9. 03:27
 2/3 anonim ***** válasza:

Kezdd el az ELTÉ-n, aztán majd egy év múlva újrafelvételizel, elfogadtatod a tárgyaidat és akkor nem is csúsztál olyan sokat. :)

Egyébként miért akarsz átmenni, szabad tudni?

2015. júl. 9. 10:46
 3/3 anonim ***** válasza:

Első válaszoló, legalább nézz utána a témának, mielőtt badarságot írnál!

Kedves Kérdező!

Én is intézményváltásra készülök épp, 1 év után átmennék vidékre tanulni, ugyan arra szakra, amin most vagyok. Tehát: lehetséges.

Ennek feltételei, hogy

- legyen üresedés a választott intézményben azon a szakon, amire mennél

- az átlagod érjen el intézmény által meghatározott minimumot

- 30 vagy 60 teljesített kredit (ez a követelmény is intézményfüggő)

Tehát átmehetsz egyik intézményből a másikba, úgy, hogy ott folytathasd a tanulmányaid megszakítás nélkül. Ennek a hátulütője persze az, hogy az aktuális helyen el kell végezned általában 1, de lehet 2 félévet.

Érdeklődj tüzetesen utána DE-nél.

Itt bővebben olvashatsz erről:

[link]

2015. júl. 10. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!