Egyetemváltás hogyan lehetséges?
Szeptemberben kezdem az egyetemet.
Az ELTE anglisztikájára jelntkeztem (a pontszámom alapján felvesznek), viszont a körülményeim változása miatt a Debreceni Egyetem anglisztikájára szeretnék járni, de a felvételiben csak az ELTÉt jelöltem meg, debrecenit nem írtam be. Van rá lehetőség,hogy átmenjek Debrecenbe? Ugyanaz a szak, csak egy másik egyetemen. Ha van,hogyan?
Aligha hinném. Új szakot felvenni már nem lehet a felvire, úgyhogy ezt már buktad. Ahogy én nézem, két dolgot tehetsz:
1. Egy félévet lehúzol az ELTE-n, utána pedig megpróbálod átvetetni magad a Debreceni Egyetemre (nem garantálom, hogy ez menni fog, általában vannak ilyen-olyan kritériumok az ilyesminél)
2. Most nem mész egyetemre, hanem majd 1 év múlva felvételizel a Debrecenire. Ez biztos siker, viszont így 1 év kiesik.
Kezdd el az ELTÉ-n, aztán majd egy év múlva újrafelvételizel, elfogadtatod a tárgyaidat és akkor nem is csúsztál olyan sokat. :)
Egyébként miért akarsz átmenni, szabad tudni?
Első válaszoló, legalább nézz utána a témának, mielőtt badarságot írnál!
Kedves Kérdező!
Én is intézményváltásra készülök épp, 1 év után átmennék vidékre tanulni, ugyan arra szakra, amin most vagyok. Tehát: lehetséges.
Ennek feltételei, hogy
- legyen üresedés a választott intézményben azon a szakon, amire mennél
- az átlagod érjen el intézmény által meghatározott minimumot
- 30 vagy 60 teljesített kredit (ez a követelmény is intézményfüggő)
Tehát átmehetsz egyik intézményből a másikba, úgy, hogy ott folytathasd a tanulmányaid megszakítás nélkül. Ennek a hátulütője persze az, hogy az aktuális helyen el kell végezned általában 1, de lehet 2 félévet.
Érdeklődj tüzetesen utána DE-nél.
Itt bővebben olvashatsz erről:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!