Tovább tanulás vagy munka?
19.F
Idén jelentkeztem A Károlira Japán szakra mivel érdekel a japán nyelv és kultúra, valamint már tudok angolul és németül. Elég biztos vagyok benne hogy felvesznek, 370 pontom lett és tavaly csak 329 kellet. Viszont találtam egy nyári munkát ami netto 125-öt fizett + túl óra és a fönök azt mondta hogy felvesz fő állásra nem csak nyári munkára. És elég lájtos, közelben van.
Azért is nem tudok dönteni mert a károlin muszáj egy másik keleti nyelvet is tanulni, a kinait amit megmondom öszintén a hátam közepére sem kivánnék. Valamint az egyetem elég költéseg és valószinüleg nem birnánk(én meg a szüleim) anyagilag. Vélemények?
Én az egyetemre szavazok. A japán szakra nagyon sokat kell tanulni, munka mellett nem biztos, hogy menne. Ez nem egy olyan szak, hogy csak benyalod a dolgokat.
Kínait én is utálom, a népért sem vagyok oda. Csak azért tanultam, hogy legyen elég kreditem. Undorító a kiejtés, de legalább nyelvtanja szinte nincs. A koreait válaszd, ha nem tetszik a kínai.
Márcsak azért is az egyetemet ajánlom, mert a diploma biztos, azt nem vehetik el tőled, de egy állást bármikor. Lehet, hogy most ennyiért találtál, de lehet legközelebb már minimálbérért. Sosem lehet tudni. A keleti nyelves szak ráadásul kelendő a multiknál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!