Hogyan tudnék újra jelentkezni egyetemre? A Széchenyi István egyetemre járok és újra szeretnék felvételizni.
2014. szeptemberében kezdtem járműmérnök szakon, de eléggé elrontottam az egész évemet. Szeretnék valamilyen formában újra jelentkezni az egyetemre, ugyanarra a szakra és továbbra is államilag finanszírozottra. A pontszámom meglenne hozzá, viszont a jelentkezési időszakból kicsúsztam, a pótfelvételin pedig nem jelentkezhetek államilag finanszírozottra (az anyagi helyzetünk sem engedné meg). Arra gondoltam, hogy most elmegyek dolgozni egy évig, aztán jövőre újra jelentkeznék, csak ez a szüleimnek elég nagy teher lenne.
Valakinek van ezzel kapcsolatban bármiféle tapasztalata? Ha igen, kérem, írja le, nagyon fontos lenne. A válaszokat előre is köszönöm! 20/L
Nem igazán értem, hogy mi a kérdés most valójában. Ha nem sikerült a 30 kredit, és az önköltséges hely meg nem fér bele, akkor más választásod nincs, mint tavasszal felvételizni államira.
Én is most voltam elsőéves ugyanezen a szakon. Az én ismerőseim között ezek az esetek vannak:
Messze volt a 30 kredittől, és úgy döntött hogy nem neki való ez, többet már nem is jelentkezik.
Nem sokkal maradt el a 30 kerdittől, és szerinte képes rá hogy megcsinálja, ezért újrafelvételizik. Ha ő és/vagy a szüleinek belefér a költséges hely, akkor már szeptemberben újrapróbálja, ha nem fér bele akkor 1 évet kihagy.
Akinek meg sikerült teljesíteni a 30at az meg marad (legalábbis az én ismeretségi körömben).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!