Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Napi 50 új angol szó megtanulá...

Napi 50 új angol szó megtanulása jó teljesítmény?

Figyelt kérdés
Vagy ha van időm, többet is tanuljak meg? Hogy lehet, hogy ne felejtsem el?
2015. jún. 26. 12:51
 1/10 anonim ***** válasza:
Ez nem így működik. Nyelvet tanulni nem a szótár bemagolásával kell. A nyelvet passzívan és aktívan használni kell, nem szólistákat magolni. Egyébként ezt a szószámot 365-tel beszorozva 18250 szó jön ki, anyanyelvit közelítő beszélő szókincse egy év alatt. Ezt te se gondolod komolyan. Mellesleg nem is lehet havi 1500 szót bemagolni.
2015. jún. 26. 14:46
 2/10 A kérdező kommentje:

Bocsánat, ki írta hogy 18 ezres szókészletet szeretnék, avagy hogy anyanyelvi szint érdekel? 3 ezer szónál megáll az ember, és tanulja a nyelvtant, hogy középfokú nyelvvizsgát tehessen. Szerintem ez életszerű. a Nulladikosok is valahogy így csinálják.

Vannak különböző technikák, hogy lehet minél jobban megtanulni a szavakat. Én alkalmazok ilyeneket.

2015. jún. 26. 15:30
 3/10 anonim ***** válasza:
3000 szó az napi 50 szóval 2 hónap. két hónap alatt akarsz nyelvvizsgát?
2015. jún. 26. 15:38
 4/10 anonim ***** válasza:
És emlékszel még 1 hónap múlva is arra a szóra, amit 1. nap tanultál? Nem hiszem.
2015. jún. 26. 16:52
 5/10 A kérdező kommentje:
Utolsó: Szörnyen el lett cseszve a magyar nép! :D
2015. jún. 26. 17:08
 6/10 anonim ***** válasza:
Ha akkora zseni lennél, mint hiszed, nem itt kérdezősködnél, hanem az 1. helyett a 10. nyelvet tanulnád. :) Az el lett cseszve dologról meg csak annyit, hogy én most tanulom a 3. idegennyelvemet, úgyhogy van tapasztalatom, azért írtam. Nagyon el vagy szállva. Ha mégis meg tudsz tanulni minden nap 50 új szót, úgy hogy még hetek-hónapok múlva is emlékszel rájuk (nem tudsz, hiszen ott van a leírásodban, hogy nem tudod hogy lehet), akkor bocs. Egyébként meg vegyél vissza :)
2015. jún. 26. 18:13
 7/10 A kérdező kommentje:
Mondom én, hogy el lett cseszve ez a népecske! :D
2015. jún. 26. 18:34
 8/10 anonim ***** válasza:
Jaja, még szerencse, hogy te különleges vagy, nem olyan elcseszett, mint mi.
2015. jún. 26. 21:37
 9/10 anonim ***** válasza:

szerintem ismételd folyamatosan amiket megtanultál. az alapszavakat-színek , számok, ruhák lehet kontextus nélkül tanulni, de a többi, ritkábban előforduló szó jobban megmarad ha szövegből tanulod

és figyelj a kiejtésre is és tényleg ismételd magadnak, mert különben nem sokat ért az egész

és csoportosítva tanulj, egyik héten pl csak családdal kapcsolatos szavakat, kapcsolatokat, következő héten kaják, éttermes szavak stb

2015. jún. 27. 18:27
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszi "utolsó" a tanácsod!

Igyekszem, most összevissza criss-cross tanulok, de majd egy idő után megállok és specifikusan adott témából tanulom majd a szavakat, aztán pedig bizonyos mérték után gazdálkodni fogok a szavakkal, azaz nyelvtanozok.

2015. jún. 27. 21:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!