Napi 50 új angol szó megtanulása jó teljesítmény?
Bocsánat, ki írta hogy 18 ezres szókészletet szeretnék, avagy hogy anyanyelvi szint érdekel? 3 ezer szónál megáll az ember, és tanulja a nyelvtant, hogy középfokú nyelvvizsgát tehessen. Szerintem ez életszerű. a Nulladikosok is valahogy így csinálják.
Vannak különböző technikák, hogy lehet minél jobban megtanulni a szavakat. Én alkalmazok ilyeneket.
szerintem ismételd folyamatosan amiket megtanultál. az alapszavakat-színek , számok, ruhák lehet kontextus nélkül tanulni, de a többi, ritkábban előforduló szó jobban megmarad ha szövegből tanulod
és figyelj a kiejtésre is és tényleg ismételd magadnak, mert különben nem sokat ért az egész
és csoportosítva tanulj, egyik héten pl csak családdal kapcsolatos szavakat, kapcsolatokat, következő héten kaják, éttermes szavak stb
Köszi "utolsó" a tanácsod!
Igyekszem, most összevissza criss-cross tanulok, de majd egy idő után megállok és specifikusan adott témából tanulom majd a szavakat, aztán pedig bizonyos mérték után gazdálkodni fogok a szavakkal, azaz nyelvtanozok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!