Milyen főiskolára menjek, ha külföldön szeretnék állást találni?
Külföld alatt leginkább Ázsiát értem, azon belül is Japánt. Két év és leérettségizek, de nagyjából szeretnék tisztában lenni a lehetőségekkel hogy mélyebben utána nézhessek. Gondolkodtam már azon is, hogy külföldön tanuljak tovább vagy sem. Melyik az a szak amivel helyt állnék Japánban? Illetve mennyire számít a jövőben állás keresésénél az, hogy egyetemet vagy főiskolát végeztem?
Előre is köszönöm szépen a válaszokat!
- mérnöki szakok (gépész, villamos, mecha, stb.)
- IT (proginfo, mérnökinfo, gazdinfo)
- gazdaság (pénzügy-számvitel, nemzetközi gazdálkodás, stb.)
Angol tanár nagyon keresett náluk. Persze csak az olyan, amelyik japánul is beszél, hogy tudja őket tanítani. Anyanyelvinek néha elnézik, ha egyenlőre nem beszéli a nyelvüket.
Szeretik még a természettudományt, technológiát is. Szóval BME mérnökinfó, PPKE-ITK valamilyen szaka (pl. mérnökinfó, molekuláris biológia). Vagy valamilyen kémia, fizika, biológia szak. És persze felsőfokú angol nyelvtudás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!