Élelmiszermérnökként el lehet-e helyezkedni? Mennyire nehéz, mennyire keresett?
bocsi hogy idepofátlankodok, ez engem is érdekelne, már legalább 5 kérdést írtam ki erről, de nem kaptam választ.
és a biomérnök és élelmiszermérnök között gondolkozok, nem tudok dönteni.
azt hallottam, hogy az élelmiszermérnökökből kevesebbet keresnek mint ahányan végeznek. ez kicsit eltántorít
Én most végzek Szegeden. Mindenkinek kell egy 12 hetes gyakot csinálni a 7. félévben egy külsős cégnél. Ha jól dolgozol akkor sok helyen ott maradnak a végzősök és a tanárok is mondják, hogy "dolgozzuk be" magunkat. Másrészt a technológus tanárokkal jóban kell lenni, már én is kaptam olyan jelzést, hogy tudna munkát egy nagy cégnél, mert nekik országosan van ismerettségük.
Álláskereső portálokon meg néha beindulnak és sokat keresnek belőlük, most pl. alig van pár.
Vannak junior programok is, amiknél friss diplomás mérnököket keresnek, és kb. 2 év múlva középvezetővé képeznek. Kis cégekhez is szoktak keresni, de én oda nem mennék jelenleg, mert a fizu sokkal kevesebb mint egy nagy gyárnál. Úgy tudom, hogy pár évvel ezelőtt kezdőként kb. 120e nettó volt, cafeteriával mindennel együtt. Én most 130-135e-t saccolnék, ha megkérdeznék tőlem interjún.
Remélem segítettem.
A kettes hozzászólóval egyetértek. A gyakorlaton történő ismeretség sokat nyom a latba álláskereséskor. Én is így tudtam elhelyezkedni. A Kezdő fizut olyan 140-150 netto (cége válogatja) erre persze jönnek a pótlékok kafetéria ill. nekem üzemanyag térítés. A negatívum talán a 3 műszak vagy esetleg a 12 óra ill. az ünnepnapot nem biztos hogy otthon tudod tölteni a családoddal.
A Szegedi diplomát szeretik a magyar cégek, tej és húsiparban különösen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!