Mi kell ahhoz hogy pszichiáter lehessek?
Melyik tantárgyakból kell jónak lennem?
Nagyon nehéz lenne?
Előző vagyok, ha pszichiáter szeretnél lenni akkor az alábbi tárgyakból kell kiemelkedőnek(emelt érettségi 90% fölötti eredmény) jónak lenned: biológia, fizika/kémia
Ha pszichológus szeretnél lenni, akkor bármelyik két tárgyat választhatod a következők közül: magyar, történelem, nyelv, biológia, matek
Nah kicsit pontosítok:) Orvosi egyetemre kell menned általános orvos szakra. Ehhez a felvételi tárgyak: biológia ÉS fizika VAGY kémia. Legalább az egyiknek kötelező emelt szintűnek lennie. (Biosz-kémiát javaslom, az egyetemen jobban jársz vele:))
A 6 éves egyetem után van a szakképzés, ami 60 hónap. (Ez lehet "sima" pszichiátria, vagy gyermek- és ifjúsági pszichiátria). Ennek első 26 hónapja az ún. rezidensképzés. Ha minden jól megy, akkor 6 év + 60 hónap után pszichiáter leszel:)
Ha még nem untad meg a tanulást ennyi idő alatt, akkor végezhetsz ráépülő szakképzést is. Ráépülő szakképzések: addiktológia (24 hónap, csak "sima" pszichiátria után), igazságügyi pszichiátria (36 hónap), orvosi rehabilitáció (pszichiátriai területen, csak "sima pszichiátria után - 24 hónap), pszichoterápia (24 hónap).
Persze más első szakképesítésre épülő képzést is lehet végezni, csak azokat írtam le, ami pszichiátriai szakterület:)
Ezzel persze nem megijeszteni akartalak, csak tudd, hogy rögös az út:D
köszi a válaszokat,hát igazából arra gondoltam,hogy drogosokkal, meg pl gyilkosokkal szeretnék foglalkozni mondjuk rendőrségen ez hogy lehetséges?
az kizárva hogy először rendőr legyek,és utánna valahogy ,mert egészségügyi okok miatt fizikailag nem tudnék felvételizni,az úgy meg kizárt:S
köszi a választ:)
és ez az addiktológia ez nehéz? meg ez az orvosokkal kapcsolatos? mármint orvosi egyetemre kell mennem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!