Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mi kell ahhoz hogy pszichiáter...

Mi kell ahhoz hogy pszichiáter lehessek?

Figyelt kérdés

Melyik tantárgyakból kell jónak lennem?

Nagyon nehéz lenne?

2010. febr. 28. 18:49
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
A pszichiáterek orvosok. Orvosi egyetemet kell végezni. www.felvi.hu
2010. febr. 28. 18:52
 2/9 anonim ***** válasza:
80%
Pszichiáter vagy pszichológus? Tudom az előbbit írtad, de nem vagyok benne biztos, hogy tudod a kettő közti különbségeket, ha igen akkor előre is bocsánat a feltételezésért, csak azért írom, mert nagyon nem mind1. A pszichiáter lényegében leegyszerűsítve a begyógyszerezéssel foglalkozik, igaz emelett beszélget is a beteggel, de a lelki betegségek, szervi, fizikai elváltozásával foglalkozik, míg egy pszichológus a tényleges "lélekgyógyász", ő "csak" beszélget a beteggel, és így próbálja megoldani a problémákat.
2010. febr. 28. 20:41
 3/9 anonim ***** válasza:
89%

Előző vagyok, ha pszichiáter szeretnél lenni akkor az alábbi tárgyakból kell kiemelkedőnek(emelt érettségi 90% fölötti eredmény) jónak lenned: biológia, fizika/kémia

Ha pszichológus szeretnél lenni, akkor bármelyik két tárgyat választhatod a következők közül: magyar, történelem, nyelv, biológia, matek

2010. febr. 28. 20:43
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Nah kicsit pontosítok:) Orvosi egyetemre kell menned általános orvos szakra. Ehhez a felvételi tárgyak: biológia ÉS fizika VAGY kémia. Legalább az egyiknek kötelező emelt szintűnek lennie. (Biosz-kémiát javaslom, az egyetemen jobban jársz vele:))

A 6 éves egyetem után van a szakképzés, ami 60 hónap. (Ez lehet "sima" pszichiátria, vagy gyermek- és ifjúsági pszichiátria). Ennek első 26 hónapja az ún. rezidensképzés. Ha minden jól megy, akkor 6 év + 60 hónap után pszichiáter leszel:)

Ha még nem untad meg a tanulást ennyi idő alatt, akkor végezhetsz ráépülő szakképzést is. Ráépülő szakképzések: addiktológia (24 hónap, csak "sima" pszichiátria után), igazságügyi pszichiátria (36 hónap), orvosi rehabilitáció (pszichiátriai területen, csak "sima pszichiátria után - 24 hónap), pszichoterápia (24 hónap).

Persze más első szakképesítésre épülő képzést is lehet végezni, csak azokat írtam le, ami pszichiátriai szakterület:)

Ezzel persze nem megijeszteni akartalak, csak tudd, hogy rögös az út:D

2010. márc. 1. 11:57
 5/9 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat,hát igazából arra gondoltam,hogy drogosokkal, meg pl gyilkosokkal szeretnék foglalkozni mondjuk rendőrségen ez hogy lehetséges?

az kizárva hogy először rendőr legyek,és utánna valahogy ,mert egészségügyi okok miatt fizikailag nem tudnék felvételizni,az úgy meg kizárt:S

2010. márc. 1. 18:19
 6/9 anonim ***** válasza:
25%
Egy pszichiáter minek foglalkozna bűnözőkel?
2010. márc. 2. 06:47
 7/9 A kérdező kommentje:
hát,ha mondjuk idegbeteg,pszichopata,szoval ilyesmire gondoltam
2010. márc. 2. 15:08
 8/9 anonim ***** válasza:
Az addiktológia foglalkozik szenvedélybetegekkel, a bűnügyi dolgokhoz meg talán az igazságügyi pszichiátria áll legközelebb.
2010. márc. 2. 18:28
 9/9 A kérdező kommentje:

köszi a választ:)

és ez az addiktológia ez nehéz? meg ez az orvosokkal kapcsolatos? mármint orvosi egyetemre kell mennem?

2010. márc. 3. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!