Mi kell ahhoz hogy pszichologus legyek Magyarorszagon?
De, hogyne kéne. Itt 5 tárgyból kötelező: matek, magyar, történelem, idegen nyelv, + egy választott.
Enélkül ne is próbálkozz. Pszichológiára ráadásul emelt szintű érettségi is kell.
Egyetemre kell természetesen jelentkezned, ahová hiányos érettségivel nem fogsz bekerülni.
Nem kell matekból, pszichológiához nem kell a matek.
Felvi.hu oldalon nézelődj, ott megtalálod, hogy melyik egyetemeken tanulhatsz pszichológiát, és azt is, hogy milyen tantárgyakat kellenek a bejutáshoz.
"kettőt kell választani: biológia v. magyar nyelv és irodalom v. matematika v. történelem v. egy idegen nyelv(8) (legalább egyet emelt szinten kell teljesíteni)"
ELTE-PPK pszichológia alapszak érettségi vizsgakövetelmények
No, hát én vagyok az, aki nem érettséiztem matekból, de van érettségi bizim, nekem ugyanis a fizika volt kötelező... és simán jelentkezhetnék pszichológia szakra, mert érettségi bizim van, és érettségiztem olyan tárgyból, ami felvételi követelmény...
kérdező, matek nélkül is jöhetsz, de egy emelt érettségi kell, nem tudom, az nálatok van-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!