Érettségi szóbelin hány pontot kell elérni a ketteshez?
német
matek ... :/
irodalom
nyelvtan
földrajz
történelem tantárgyakból?
Nagyon megköszönném!!
Az írásbeli eredményétől is függ. 12%-ot mindenképpen el kell érni, plusz még annyit, hogy összességében meg legyen a 25% a két vizsgarésszel együtt.
Szóval ha a kolléga matekból közép szinten érettségizik, akkor tuti nem elég neki a 6 pont szóbelin a ketteshez.
Amúgy ha nem tud utána nézni, hogy hány pont kell neki a ketteshez, akkor meg sem érdemli, szóval szerintem tök mindegy. Sz* ez az érettségi, hogy ilyenek is átmehetnek rajta.
Ha egy érettséginek írásbeli és szóbeli része is van, akkor mindenképpen el kell rajta érni összességében 38 pontot a ketteshez, lásd a 41.§:
Németből 4 pont kell, ha az írásbelid legalább 34 pontos, különben több.
Az irodalomból és a nyelvtanból együtt kell elérni 6 pontot, ha az írásbelid legalább 32 pontos, különben annyit, hogy legalább 38 pontod legyen. Amúgy ezt hivatalosan magyar nyelv és irodalom érettséginek hívják. (Bár az irodalom és magyar nyelv elnevezés szerintem kevésbé félreérthető…)
Földrajzból 6 pontot el kell érni mindenképpen, ha az írásbelid legalább 32 pontos, különben többet.
Történelemből 8 pont kell legalább, ha az írásbelid legalább 30 pontos, amúgy – a fentieknek megfelelően – több.
Matekból középszinten ha írásbeliztél is, akkor 14 pont alatt biztosan megbuksz, de az írásbeli eredményedtől függően lehet, hogy 25 ponttal is. Itt van eltérés emelt szinten, ahol 5 pontot kell elérned legalább, ha az írásbelin már van 33 pontod.
Ha csak írásbeli vagy csak szóbeli érettségit teszel, akkor az elérhető pontok 25%-át kell elérned. Ez a jogszabály szerint 25 pont az előbbi esetben és 13 pont az utóbbiban, bár itt a gyakorlat mást mutat, mint a jogszabály, és sajnos nem értek hozzá. Szóval a 25% a mérvadó (bocsánat, tudom, hogy a százalékszámítás az egy ördögi dolog). Beszélj a tanároddal, hogy ez mit jelent!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!