Továbbtanulásban segítség?
Geológus szak csak mesterszakokon van.
Ehhez pedig az kell, hogy pl. az ELTE TTK egyik szakán tanulj, és miután azt elvégezted, akkor lehet felvételizni a mesterképzésre.
Az a szaktól függ. Nemcsak egy szak van a TTK-n.
Ott a felvi linkje, tájékozódj rajta....
Na mindenki ír itt mindent, de senki sem tudja hogy mi is van rendesen. Én mint geológus, aki itt végzett segíthetek.
Az ELTE-n földtudományi szakra kell jönnöd. Ehhez kell matek, fizika, kémia, biológia vagy földrajz érettségik közül 2. Ezt te választod ki, hogy melyik 2 legyen, bár geológiára célszerű az amúgy is kötelező matek mellé földrajz vagy kémia érettségi. Emelt nekünk nem volt kötelező, de azóta mintha már változott volna (vagy lehet még nem, de mintha hallottam volna olyanról, hogy kötelező lesz 1 tárgyból emelt szintű érettségit tenni, ez most egyetemektől függetlenül mindenkinek, de lehet ez még nem él), mindenesetre ajánlott, hiszen + pont. Nyelvvizsgát tegyél le még most, mert egyetem mellett nem a legegyszerűbb és ez is + pont a felvételinél.
Ha felvesznek földtudományi szakra, az első év végén szakosodhatsz geológiára. Ha elvégzed a BSc-t, akkor pedig mehetsz geológus MSc-re.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!