Mi a feladata egy könyvelőnek? Milyen iskolákat kell elvégeznem ahhoz hogy könyvelő legyek?
Normális és lehetőleg könyvelők válaszát kérem.
És ha lehet részletesen írják.
Köszi előre is :)
nagyon nem mindegy, hol akarsz könyvelni...
Egészen más egy termelő cégnél, mint egy könyvelőirodában, ahol van száz céged. Teljesen mások a feladatok.
Értem.
Háát van 1 ismerősöm akinek a szülei könyvelők és ők otthon dolgoznak.
Akkor az milyen lehet?
Vagy ezt így nem lehet eldönteni?
Mert ha sikerül könyvelőnek lenni én is úgy szeretném hogy otthon dolgozzak mint ahogy a barátom szülei.
A könyvelőnek könyvelnie kell. Ezt nem lehet ennél normálisabban leírni. Egyébként teljesen mindegy, hogy iparvállalatnál, vagy könyvelőirodában, a könyvelés technikája ugyan az. Ha nagyon-nagyon leegyszerűsítve akarom mondani, akkor a könyvelő a kiadásokat és a bevételeket vezeti, kötelező adatszolgáltatásokat tesz pl. a NAV felé, figyelmezteti az ügyfeleket a befizetési kötelezettségeikre, a jogszabályoknak megfelelően. Ha valaki könyvelőirodában dolgozik, akkor több ügyfél anyagát könyveli, ha vállalatnál-cégnél, akkor az adott cégét.
Közgazdasági szakközép után tanulhatsz könyvelőnek, illetve ennek megszerzése után mérlegképes könyvelőnek.
Értem.
Köszi. :-)
És még 1 utolsó: :-)))
Szakközépen milyen szakra menjek?
Vagy nincs ilyen?
Bocsi de én ilyenekben még nem vagyok otthon
kedves 3., te még sosem könyveltél, ugye?
Egy cég esetén lekönyveli az anyagot, beküldi a bevallásokat és csókolom.
Könyvelőiroda, több cég esetén elindítja a vállalkozást, tartja a kapcsolatot az ügyvédekkel, könyvvizsgálókkal, naprakész a vállalkozások indításában, jóban van az önkorm adóosztályával, bért számfejt, tb-t intéz, munkaügyeket intéz, ki és belépteti a dolgozókat, stb. A munkája legkisebb része szinte a könyvelési tételek bepötyögése...
Kedves utolsó. Ááááá nem. Iparvállalatnál és bankban is. Csakhogy. Én értem, amiről írsz, kérdezőnek viszont halvány segédfogalma sincs róla. Ezért próbáltam nagyon-nagyon leegyszerűsítve megközelíteni. Hogy megértse. nem azért, mert buta, hanem azért, mert a laikusok elképzelni sem tudják.
Kedves kérdező! Könyvelőnek középiskola után (legjobb közgazdasági) ötödéven lehet tanulni. Mérlegképes könyvelőnek pedig utána, az felsőfokú képesítés.
Nyugi,nyugi.
Köszi mindenki :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!