Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Pszichológia vagy gyógypedagógia?

Pszichológia vagy gyógypedagógia?

Figyelt kérdés
Szerintetek melyik szak jobb?
2015. jún. 6. 10:48
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ez attól függ, hogy melyik érdekel jobban.

A gyógypedagógia szerintem nehéz fizikai munkával jár, de a sérült emberek gyógyulását vagy boldogságát figyelemmel kísérni felemelő érzés lehet.

A pszichológus sok lelkibetegséggel foglalkozik én nem tudnék pszichológus lenni, mert könnyen beleélem magam mások helyzetébe és lelki gondjaiba, ami engem is megbetegítene.

2015. jún. 6. 10:57
 2/4 anonim válasza:
54%
Nem hinném, hogy nehéz fizikai munkával járna. Inkább lelkileg nehéz. Az viszont biztos. Gyógypedagógusként könnyebb elhelyezkedni, és sok lehetőséged van a szakirány választásnál, hogy kikkel szeretnél foglalkozni, de ha nem vagy elhivatott, nem biztos, hogy ez a jó irány Neked. Viszont többet is hallottam olyat, hogy valaki pszichológiára jelentkezett elsőnek, de gyógypedagógiára vették fel, és most imádja.:)
2015. jún. 10. 11:05
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Én csak azért írtam a fizikai munkát, mert az unokanővérem a Pető Intézetben dolgozik és, ha olyan program van akkor a gyerkőcöket ő emeli be a kocsiba vagy fel a lépcsőn.

A fürdetés sem egyszerű, de a gyógypedagógiának sokféle ága van, nem mindegyik jár ilyennel, ebben igazad van.:)

2015. jún. 10. 14:29
 4/4 anonim ***** válasza:
A pszichológiáról nem tudok nagyon írni, de anyukám gyógypedagógusként dolgozik és ezzel egy speciális általános iskolában van, ahol magatartászavaros és tanulási problémás gyerekek vannak, azoknak ajánlott, akik kifejezetten szeretnek gyerekekkel foglalkozni, de hiány van belőlük! Azonkívül normál általános iskolában is tud a gyógypedagógus fejlesztőpedagógusként dolgozni ha a szociálpedagógiát is leteszi. (legalábbis anyukám esetében így van)
2015. júl. 21. 12:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!