Szeretnék jelentkezni a Corvinus Egyetem Élelmiszermérnök karára és azoktól kérnék segítséget a témában akik oda járnak vagy jártak?
Az élelmiszer-mérnöki karon van egy-két jó kutató (leginkább Fodor Péter, esetleg Maráz Anna, Farkas Csilla is...), de általában véve a kar gyengécske színvonalú. Mivel a hajdani magyar élelmiszeripar mostanra már alig létezik, így a képzés jellegének alapvetően meg kellett volna változnia (táplálkozásbiológiai, mikrobiológiai, biotechnológiai, élelmiszer-analitikai, élelmiszer-biztonsági profilt erősebben felvéve), de ez érdemben még nem történt meg, ennek nyilván megvannak a következményei.
Én inkább a BME biomérök szakának élelmiszeres szakirányát javasolnám. Ha kutatás és doktori érdekel elsősorban, akkor a SZIE, BME, ELTE, Semmelweis rokon szakterületű képzései és doktori iskolái körül kellene tájékozódnod.
Én a Corvinus Budai Campusát mostanában nagy ívben elkerülném, és nemcsak a megszüntetéséről időről időre felmerülő hírek miatt, hanem elsősorban a gyenge és hanyatló szakmai színvonal miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!