Állatorvos vagy emberorvos?
Szerintem megélhetés szempontjából jobb a humán orvos, már ha külföldre szeretnél menni, ahogy az érződik a bevezetődből.
Mindenképpen emelt biológia és emelt kémia/fizika kell a felvételhez.
Én kémiát választottam, mert logikusabb azt vinni és sorra hallani, hogy aki fizikával megy az kiesik. Az én középiskolámból is bekerült elsőre a Semmelweisre egy lány fizikával, de vért izzadt a kémiával és kiesett végül.
Kémiából nagyon fontos, hogy meglegyen az ötösöm lesz kémiából című könyv és megoldás hozzá. Ezeket a feladatokat (700+) mind meg kell oldanod, mert az érettségiben a feladatsor felét számolás teszi ki és nem könnyűek. Ez több hónapot jelent, úgyhogy ne becsüld alá.
Az elmélethez én a mozaik sorozatot használtam (10.- szerves kémia, 11-12 érettségire felkészítő, valamint Villányi Attilának az "Összefoglaló középiskolásoknak"-ot)
Biológiából érdemes több könyvet megvenni, mert mindegyik tankönyvíró kicsit másra fekteti a hangsúlyt.
Érdemes megvenni a mozaikos érettségire felkészítő könyveket (1. és 2.) és Mándics Dezső féle biológia könyvet.
(Bár biológiából állítólag vannak jobb könyvek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!