Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen jó tanulási módszerek...

Milyen jó tanulási módszerek vannak?

Figyelt kérdés
Örülnék, ha pl.: egyetemisták, főiskolások leírnák, hogy milyen hansznos módszerrel tanultak a középiskolában.
2008. aug. 30. 21:55
1 2 3
 11/27 anonim válasza:
100%

Hát amit én megtapasztaltam az az hogy módszeresen kell tanulni. Én megtervezem az egészet hogy mit mikor e szerint:

-A különböző féle tanulást igénylő órákat egymás mellé rakom, a megegyezőket minél távolabb (pl. matekhoz számolni kell, nyelvekhez szavakat tanulni, magyarhoz olvasni és értelmezni, törihez kicsit mindenképp magolni, de pl. kémiához, fizikához is magolni kell bár ez emberenként más)

- Óránként tartok egy kis szünetet, 5 perc is elég hogy újra indítsd az agyad mint a gépedet :)

-Tanulás közben lehetőleg ne tarts szünetet mert elterelődött gondolatokat utána még vissza kell terelni és az plusz idő, de persze van néha hogy menni kell.

És még egy tippem van: A nyelvi tantárgyak szavait ha a hosszú távú memóriádba akarod berakni akkor próbáld ki ezt: első nap fél órát tanulod a szódogára előírt szavakat, ez nem elég hogy tudd is de homályosan már fejedben vannak a szavak "körvonalai" (hangzásai). Második nap 1 órát tanuld, nézd át a szavakat majd vegyél egy lapot amin nem lehet átlátni és kérdezd ki magad (ezt sokan elhanyagolják, pedig ezzel tuti meggyőzhete magad hogy tudod!)

Remélem segítettem :)

2011. jan. 15. 17:50
 12/27 anonim válasza:
100%

én úgy szoktam, hogy :

1.elolvasom az egészet egyszer.

2.kiemelem a könyvben a lényeget kiemelőkkel.

3.beleírom a lényeget a saját szavaimmal egy füzetbe.

4.leülök a gép elé megnyitom a Word-ot és beleírom a lényeget pontokba és vastagon szedve.

5. alá pedig az egészet már a rizsával együtt a saját szavaimmal.

6. kinyomtatom,hogy buszon is tudjam olvasni.

Ez nagyon hülyének nézhet ki,hogy mégis miért írom át ennyiszer....mert minél többször írom le annál jobban megjegyzem (én).

Nekem ez segített az 5ösökhöz :)

2011. máj. 9. 19:03
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Elolvasom az adott tananyagot a könyvben és leírom a lényegét egy lapra..(:^^
2011. szept. 18. 14:40
 14/27 anonim válasza:
100%

Szia!

Én nagyon egyszerűen tanulok és eredményei is vannak!

1. Átolvasom a füzetemben lévő jegyzeteket.

2. Elolvasom a könyvet, elcsodálkozom a képeken(ha vannak)

3. Egy órát várok, majd megint átnyálazom.

4. Este gép előtt utánanézek wikiépián mondjuk az anyagnak és így tudom képekhez, extrákhoz kötni a tanulnivalót, érdekesebb is.

Remélem tudtam segíteni!

2011. szept. 18. 22:52
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Én általában törit úgy tanulok,hogy néha ha olyan téma van megnézem filmbe meg át is olvasom ás már tudom is.:)
2012. okt. 8. 16:50
 16/27 anonim válasza:
100%
Én úgy szoktam hogy valami olyan ételt amit szeretek pl. Vmi gyümölcs csoki ilyenek és ha jó a válaszom eszek egyet belőle én a "zsarolós" módszernek hívom :)
2012. okt. 10. 21:50
 17/27 anonim válasza:
100%
Most lesz holnap töri Tz-m és még semmit nem tanultam mert nem tudok leülni és tanulni.Régen 6.-ban még voltak tanulási módszereim és full ötös voltam aztán elkezdtem romlani.Most 9.-es vagyok és nagyon szenvedek mert 3 éven keresztül semmit nem tanultam csak 3-as 4-eseket szereztem 0 tanulással mert azért nem vagyok hülye.Sőt elég okosnak tartom magam alapjáraton.De most 9.-ben a semmivel már csak 2-est tudnék elérni és szeretnék érettségihez jó jegyeket szóval szenvedek a tanulással most is.Elolvastam az összes módszert és most próbálgatom...Az utolsón nagyon röhögtem :D :)
2012. nov. 12. 18:45
 18/27 anonim válasza:
97%
nagyon én sem szoktam tanulni de egyet tudok ha valami segíthet az a csend és a csoki , bármilyen versenyre voltunk mindig adtak csokit és egyszer utána néztem azt írták hogy a csoki serkenti a gondolkodóképességet szerintem jó én mindig csokival készülök bármire és általában megengedik hogy vizsga alatt is egyek szerintem jó és általában mindig 10 est (nálunk Erdélyben ilyen az osztályozás )kapok
2012. nov. 23. 13:22
 19/27 anonim válasza:
100%

Én törire tudok egy nagyon jó módszert, mindig így tanulok és rendszerint meg is marad.

- Elolvasom az egész anyagot

- Sokkal figyelmesebben részenként megint elolvasom az anyagot.

- Miután elolvastam egy részt, a könyv segítségével elmondom a saját szavaimmal, tehát még nem fejből, csak olvasom és közben átalakítom a mondatokat.

- Még mindig annál a résznél mostmár megpróbálom fejből ugyanazt az átalakított szöveget, de még segíthet a tk

- Most már tk nélkül mondom el, rendszerint semmilyen vázlat meg ilyesmi nem kell.

- Elolvasom így az egészet, aztán visszamondom az egész anyagot. Tehát értelmezni kell a szöveget. Remélem segítettem. :)

2013. márc. 5. 17:37
 20/27 anonim válasza:
100%
Akinek vizuális memóriája (ez az, amikor egy képet hamarabb megjegyzel, eszedbe vésed, mint valami szövegre emlékeznél) van annak ez a módszer be fog jönni (100%), annyi az egész, hogy amiről tanulsz, arról nézel pár képet a neten, és ehhez sokkal egyszerűbben hozzáteszed a sztorit.
2013. máj. 24. 13:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!