Milyen jó tanulási módszerek vannak?
Hát amit én megtapasztaltam az az hogy módszeresen kell tanulni. Én megtervezem az egészet hogy mit mikor e szerint:
-A különböző féle tanulást igénylő órákat egymás mellé rakom, a megegyezőket minél távolabb (pl. matekhoz számolni kell, nyelvekhez szavakat tanulni, magyarhoz olvasni és értelmezni, törihez kicsit mindenképp magolni, de pl. kémiához, fizikához is magolni kell bár ez emberenként más)
- Óránként tartok egy kis szünetet, 5 perc is elég hogy újra indítsd az agyad mint a gépedet :)
-Tanulás közben lehetőleg ne tarts szünetet mert elterelődött gondolatokat utána még vissza kell terelni és az plusz idő, de persze van néha hogy menni kell.
És még egy tippem van: A nyelvi tantárgyak szavait ha a hosszú távú memóriádba akarod berakni akkor próbáld ki ezt: első nap fél órát tanulod a szódogára előírt szavakat, ez nem elég hogy tudd is de homályosan már fejedben vannak a szavak "körvonalai" (hangzásai). Második nap 1 órát tanuld, nézd át a szavakat majd vegyél egy lapot amin nem lehet átlátni és kérdezd ki magad (ezt sokan elhanyagolják, pedig ezzel tuti meggyőzhete magad hogy tudod!)
Remélem segítettem :)
én úgy szoktam, hogy :
1.elolvasom az egészet egyszer.
2.kiemelem a könyvben a lényeget kiemelőkkel.
3.beleírom a lényeget a saját szavaimmal egy füzetbe.
4.leülök a gép elé megnyitom a Word-ot és beleírom a lényeget pontokba és vastagon szedve.
5. alá pedig az egészet már a rizsával együtt a saját szavaimmal.
6. kinyomtatom,hogy buszon is tudjam olvasni.
Ez nagyon hülyének nézhet ki,hogy mégis miért írom át ennyiszer....mert minél többször írom le annál jobban megjegyzem (én).
Nekem ez segített az 5ösökhöz :)
Szia!
Én nagyon egyszerűen tanulok és eredményei is vannak!
1. Átolvasom a füzetemben lévő jegyzeteket.
2. Elolvasom a könyvet, elcsodálkozom a képeken(ha vannak)
3. Egy órát várok, majd megint átnyálazom.
4. Este gép előtt utánanézek wikiépián mondjuk az anyagnak és így tudom képekhez, extrákhoz kötni a tanulnivalót, érdekesebb is.
Remélem tudtam segíteni!
Én törire tudok egy nagyon jó módszert, mindig így tanulok és rendszerint meg is marad.
- Elolvasom az egész anyagot
- Sokkal figyelmesebben részenként megint elolvasom az anyagot.
- Miután elolvastam egy részt, a könyv segítségével elmondom a saját szavaimmal, tehát még nem fejből, csak olvasom és közben átalakítom a mondatokat.
- Még mindig annál a résznél mostmár megpróbálom fejből ugyanazt az átalakított szöveget, de még segíthet a tk
- Most már tk nélkül mondom el, rendszerint semmilyen vázlat meg ilyesmi nem kell.
- Elolvasom így az egészet, aztán visszamondom az egész anyagot. Tehát értelmezni kell a szöveget. Remélem segítettem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!