Valaki eltudná nekem ezt magyarázni vagy tanácsokat tudna adni?
Figyelt kérdés
Gondolkoztam gimin de mivel jó vagyok matekból gondoltam elmegyek szakközépbe közgazdász szakra és most láttam ,hogy a képzés négy éves és még utána lehet okj-s képzésre az én esetemben pénzügyre menni ,és akkor most mikor kapok szakmát amikor elvégeztem ezt a képzést vagy a négy osztály után ?? És most melyikkel járnék jobban ?? Vagy a négy év után az egyetemmel járnék jobban ? 14/L2015. máj. 19. 19:43
1/2 anonim válasza:
A szakközép 9-12. évfolyamán csak szakmai alapozás van. Érettségi után tudod a konkrét szakmát megtanulni általában 1-2 év alatt. Erre, azaz szakma tanulására gimnázium után is lehetőséged van, de a fent említett alapozás nélkül egyrészt nehezebb lehet a szakmai képzés, másrészt hosszabb. Ha általában jó tanuló vagy, és felmerül, hogy esetleg felsőoktatásra mész majd, a gimnáziumot javaslom. Ha érettségi után megsem akrsz főiskolára, egyetemre menni, elmehetsz valamilyen szakképzésre, ahol jellemzően 2 év alatt ingyenesen szakképesítést szerezhetsz. Furcsa, hogy az iskolád nem tájékoztatott ezekről az alapvető tudnivalókról.
2/2 anonim válasza:
El tudná magyarázni: 3 szó, az igekötős ige nem az eltud, olyan nincs, hanem az elmagyaráz, közbeékelődik a tudná, így 3 szóba írjuk.
4 év után nem kapsz semmit az érettségin kívül, +1 év alatt lehet szakmát szerezni, az egyetem minőségileg és mellesleg fizetést tekintve is teljesen más, az diplomát ad. A szakközép nem mond ellent annak, hogy utána egyetemre menj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!