Tud-e valaki valamit a jövő évi (2016) -os központi felvételiről?
Azt gondolom :)
Én idén írtam, tudom milyen.
Az idei érettségik alapján nagy a minisztériumon a nyomás, hogy megújítsák az érettségit, amit folyamatosan is hangoztatnak különböző média platformokon. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy egyre nehezebb, összetettebb feladatok jönnek.
A kérdések nem egyértelműek pl.: emelt biosz írásbeli, vagy irodalom írásbeli, a szóbeli tételeknél próbálnak a mindennapokból kiemelni szövegeket, ismereteke, hogy ne a magolást, hanem a gondolatban felépített logikai levezetéseket, ezek mindennapokba való beültetését mérje stb stb szóval egyszóval egyre nehezebb. Az érettségit modernizálják, de a tanulási környezetet (iskolák, felszerelés, oktatók) hanyagolják.
Ha már készülni akarsz rá, akkor minden tárgyól olvasgassál cikkeket (itt neten keresgessél), értelmezd őket, nézegesd kb a 2010 utáni érettségi feladat lapokat, az előzőeknél olvasgasd el a javítási útmutatókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!