Fakt választás előtt vagyok, és nagyon nagy dilemmában vagyok, ugyanis: ELTE-ÁJK szakra szeretnék majd menni, de azt nem tudom, hogy elég-e a töri emelt szintű érettségi, vagy kell még hozzá a magyar emelt is, vagy az elég közép szinten?!
Jaj, most komolyan bele kellett kötni :D?
Tudtommal a töri emelt elég, legutóbb ezt olvastam. Én is gondolkozom az jogon, ennek ellenére angol-német faktra mentem, legfeljebb mellette majd tanulom a törit, szerintem a fakt nem ad valami sok pluszt.
Nézd meg, hogy milyenek a feladatsorok, saccold be, hogy kb. hány pontosat írhatsz, esetleg egy tágabb intervallumot, és ezzel számolgass a felvi.hu pontszámító kalkulátorában. Kicsit pepecs munka, de te tudod, hogy mire lehetsz képes.
Egyébként, ha megvan a +100 pont, egyáltalán nem tanácsolom az emelt magyart. Nagyságrendekkel nehezebb, mint a középszintű, vért fogsz izzadni, ha rendesen fel akarsz készülni, és valószínűleg így is kevesebb pontod lesz, mintha középszinten írtad volna meg :P
#3: Gondolom arra még nem jöttél rá, hogy egy karon több szak is létezik, de megsúgom: ez így van :o
Akármennyire meg is lep ez téged :)
Egy nyelvi fakultáció kicsit azért más, mint a többi, várjunk már!
A 474 pont pedig elérhető, csak gürizni kell érte, de nagyon, 90+ %-os érettségikkel, ideértve a törit is.
Tudom, hogy egy karon több szak van, csak szerintem csak akkor illik kijavítani valakit, ha a kérdésre is válaszolsz.
Am. kérdező, nem vagyok kommunista, még 11-12 éves koromban vérkomcsi voltam, nagyon büszkén hirdettem, de már nagyon régóta nem. A nevem leginkább polgárpukkasztásból lett ez, szeretem olvasni, hogy hogy ki tud rajta akadni pár ember :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!