Média és kommunikáció szakos végzettséggel valóban nem lehet elhelyezkedni?
Figyelt kérdés
Újságíró szeretnék lenni, és az ELTE-re szeretnék jelentkezni, a fent említett szakra. Ezen belül lehet újságírást tanulni. De néhány ismerősöm szerint ezzel nem megyek semmire, nem jutok álláshoz, mert egy csomóan jelentkeznek erre a szakra, meg úgyis csak a kapcsolatok számítanak, nem a tehetség... Ez valóban így van?
Szeretném megvalósítani az álmom...
2008. aug. 29. 19:34
1/4 anonim válasza:
egy barátnőm pontosan azt tapasztalta, amit leírtál. rengetegen vannak a szakmában,egymást marják,csak,hogy megmaradjon az állásuk. bekerülni egy újsághoz/tv-hez/rádióhoz ngyon nehéz, ismeretség nélkül szinte lehetetlen. ez a diploma ismeretség nélkül szerintem maximum másod diplomának jó, kedvtelésből
2/4 anonim válasza:
Gyakorlatilag lehetetlen ezzel a diplomával érvényesülni ma ebben az országban: ismerek pár komm. szakost, már most, az egyetem alatt tudják, hogy nem a szakmájukban fognak dolgozni. Abban igazuk van az ismerőseidnek, hogy a kapcsolatokon múlik az egész: ha van jó ismerősöd vagy rokonod valamilyen újságnál, talán bevesznek, de valamirevaló újság nem áll szóba pályakezdővel...
3/4 anonim válasza:
én ilyen szakra járok.
és szeretem. de tudom, h nem ebből fogok megélni.
a tehetségeseket úgyis segítik a tanárok, mert nekik vannak kapcsolataik, ők ebben dolgoznak.
amúgy meg télleg nem sok remény van. én is csak a papírért csinálom, ugródeszkának jó.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, sokat segítettetek:) Valószínüleg fogok mellette vagy előtte valamilyen másik szakra is járni, de azért nem szeretnék megfutamodni a nehézségek miatt. Legalábbbis remélem nem kényszerülök rá...
2008. szept. 7. 16:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!