Pszichológiához mi legyen a választott érettsegi?
Egyáltalán nem kötelező bioszból érettségizni a pszicholóia szakra. Ez egy nagy hülyeség, ami valamiért elterjedt és benne van a köztudatban...
Szabadon választható tárgyak:
élő idegen nyelv, fizika, kémia, biológia, földrajz, ének-zene, rajz és vizuális kultúra, informatika, testnevelés, filozófia, hittan, természettudomány, latin nyelv, emberismeret és etika, társadalomismeret, ember- és társadalomismeret és etika, dráma, mozgóképkultúra és médiaismeret, nemzetiségi (kisebbségi) népismeret, célnyelvi civilizáció, belügyi rendészeti ismeretek, katonai alapismeretek, utazás és turizmus, gazdasági ismeretek, judaisztika, bibliaismeret - Hit Gyülekezete, művészettörténet, népművészet.
Ezek közül bármelyiket választhatod. Ajánlom, hogy valami könnyűt válassz, amit a lehető legjobban tudsz megírni, mert tényleg az emeltek fogják a pontjaid nagy részét adni. A biosz tudás előny a pszichológia szakon, de csak azért, hogy egy hasznosabb tárgyat tanulj, mint az etika, ne rontsd el a felvételi pontjaidat. Én azt javasolnám, hogy etikából menj ötödiknek :)Egy pszichológia szakos
köszönöm!:)
és hol tanulsz? milyek egyetemet ajanlanad?
és milyennek találod? neked mi volt a választott tárgyad?
én is oda szeretnék jelentkezni:)
Kedves kérdező!
Én azt tudnám ajánlani, hogy azokból emeltezz amiből nagyon jó vagy, mivel elég magasak államira a ponthatárok így szükséged van a sok pontra. Szerintem a két emelt fontos mivel kapásból 100+pontot kapsz érte. Az én osztályomban is van olyan aki pszichológiára akar jelentkezni és mivel mi nyelvi előkészítősek vagyunk így neki kézenfekvő angolból emeltezni mert felvételi tárgy és sokkal jobbra tudja megírni mint egy emelt biológiát és mellette még ha jól emlékszem magyarból vagy történelemből emeltezik. Én azt tudom az etikával tanácsolni, hogy ha olyan emeltet választasz ami alapból érettségitárgy ( magyar,töri,angol,matek) akkor nyugodtan érettségizhetsz választottan etikából mivel a 2 db emeltet fogják számolni, ha bioszból érettségiznél akkor is ugyan ez lenne valószínűleg így mindegy melyik a választott. :) Megkérdezhetem milyen tagozaton tanulsz?:)
magyar történelem tagozaton, tehát emelt óraszámban tanulom ezeket a tantárgyakat, így a magyar kézenfekvő. Emellett járok angolból különórákra es suliban is dicséretes voltam év végén. harmadikban szeretnék előre hozott érettségit tenni középszinten, és aztán emeltet negyedikben.
Biztosabbnak érzem az angolt, mint pl a bioszt. Biosz faktot vettem fel ugyan, de lehet áttérek következő évben etikára. Etika érettségihez nem kell túl sok tudás, egy év is elég a felkészülésre, és addig biosz tudásomat is gyarapítom. Bár a biológia is örök szerelem marad, szóval még nem tudom pontosan. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!