Ki jelentkezett innen a Debreceni Egyetem biológia szakjára?

Figyelt kérdés
2015. máj. 11. 16:00
 1/5 anonim ***** válasza:

én.de ötödik helyen. nem szeretnék odamenni bár a matek alapján lehet oda fogok:/

érdekelne, de olyanokat hallok hogy az ötöde végzi el, a többi kihullik. akik elvégzik se lesz munkájuk stb.

ez nem tudom mennyire igaz?

2015. máj. 11. 16:09
 2/5 anonim ***** válasza:

"érdekelne, de olyanokat hallok hogy az ötöde végzi el, a többi kihullik. akik elvégzik se lesz munkájuk stb. "

Nem ide járok, de az első fele egy határtalan nagy kamu. Nem tudom miért riogatják szegény középiskolásokat meg gólyákat MINDEN egyetem MINDEGYIK szakán. Sosem hallottam még olyat, hogy a szaknak az ötöde végezné el a képzést, még csak megközelítőleg sem. Olyan lehet, hogy a többség nem a mintatanterv szerint végzi el, de az meg kb mindenhol általános.

A munkával kapcsolatban (megint csak nem biológia szakosként) azt tudom mondani, hogy a természettudományos alapszakosok nem keresettek a munkaerőpiacon, de egy értelmes msc-s továbbképzéssel szerintem biológiából is ki lehet valami piacképeset hozni.

2015. máj. 11. 16:20
 3/5 anonim válasza:
egyik ismerősöm ismerőse ott tanul ő is azt mnodta hogy szivatják őket
2015. máj. 11. 22:42
 4/5 anonim ***** válasza:
Beszéltél már olyan egyetemistával, aki azt mondta, hogy nem szívatják őket?
2015. máj. 11. 23:38
 5/5 Neliah669 válasza:
Én ott végeztem 5 éve, de már akkor sem volt kereslet biológusokra a munkaerő piacon. Bármennyire is imádtam a szakot sajnos én sem dolgozom a szakmában. Ami a kihullást illeti, ha már mindenkit felvesznek, senki ne csodálkozzon, hogy aki nem tanul, az kihullik. Mi 140-en kezdtük anno, és ebből végül 100-an biztosan végeztünk, ki hamarabb ki később. De én mondom, a DE-TTK-nál nincs jobb és összetartóbb csapat :)
2015. máj. 12. 22:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!