Találkoztatok olyan emberrel, akinek a (felsőoktatási) felvételi pontszáma 480 pont volt?
Ez a 480 pont olyan dolog, hogy ált. 1-2 képzési ágon van annyi pontja.
Vagyis nem hinném, hogy létezik olyan ember, aki mind az 5 érettségi tárgyát 100%-osra írta meg. (abból pedig egy emeltet)
OKTV-vel ki lehetett váltani egy 100%-os emeltet. Pl. törit. Egy közép angolt meg lehet írni 100%-ra, de pl. egy magyar vagy egy töri eléggé javítótanár függő...
Ezzel az OKTV-vel viszont nem igazán értek egyet. Az oké, hogy nyert egy rangos versenyt, de azt azért megnézném, hogy valójában letudná-e tenni 100%-ra azt az emeltet...
Első válaszoló vagyok:)
Kedves 2.: Nekem 100%-os lett a magyarom. Hogy csináltam? Tudok szöveget értelmezni és rendes volt a tanárom. Még érettségi előtt elmondta, hogy mindenki érvelést írjon, mert abba nem tud belekötni. Ha valaki a megadott terjedelemben írt, figyelt a bekezdésekre és nem vétett helyesírási hibákat, akkor az esszéjére megadta a max pontot. Lehet mondani, hogy "így könnyű" (hallottuk is eleget az évfolyamon:D), de nincs bűntudatom, mert nem a magyar érettségim miatt vettek fel egyetemre:)
Ezzel persze nem kérkedni szerettem volna, csak válaszolni a kérdésedre:)
Aki tavaly előtt felvételiztek, sokaknak 2005 előttről volt két nyelvvizsgájuk + máshonnan 80 pluszpontjuk, így duplázással megszerezték a 480 pontot.
Most is meg lehet csinálni, semmi sem lehetetlen
De volt valakinek annál több?
Pl. Négyszázkilencven pont?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!