Mit kell Tanulni a Dekoratőr szakmához? Hol van ilyen suli?
Üdv!
Az országban több helyen is működik képzés, én a budapestiről tudok nyilatkozni. De van iskola Szombathelyen, Zalaegerszegen és a Google tudja még, hogy hol.
Nem teljesen tiszta a kérdés: az iskolában mit kell tanulni a dekoratőrré váláshoz, vagy a suli előtt mit, hogy egyáltalán bekerülhess oda?
A bp-i Dekoratőr és Kirakatrendező Szakképző Iskolában kétfordulós az ÉRETTSÉGI UTÁNI(!) felvételi, '96-'97 környékén - mikor én felvételiztem-, még volt előkészítő az iskolában.
Fontos a rajztudás, a kreativitás, a kézügyesség, a jó térérzék, a művészettörténet ismerete, az általános műveltség, és ehhez hasonló dolgok.
Ha már bekerültél tanulni fogsz grafikát, ábrázoló geometriát, árurendezést, tipográfiát, technológiát, anyagismeretet, rajzot, műtörit, marketinget, stb-t.
Emellett szerintem a legfontosabb a gyakorlati oktatás, amit dekorcégeknél lehet megszerezni tanulóként (vagy akár iskola nélkül is). Ezeknél a cégeknél szembesülhetsz igazán azzal, hogy miről is szól valójában ez a szakma - mert hogy sokrétű, az biztos :)
Remélem, ez egyelőre segített valamennyit, aztán kérdezz bátran!
köszi a segítséget.
De még azt kérdezném hogy milyen tantárgy kell ehhez?
meg hogy van ilyen szakközépiskola?
Nem tudom, az ország melyik felén laksz, és mennyi idős vagy, én Szombathelyen tudok szakközépiskolai képzésről:
Sok ismerősöm van, aki iskolai végzettség nélkül dolgozik dekorcégeknél, tehát nem alapfeltétel az iskola, a kézügyesség, kreativitás viszont nagyon is az.
Azt már leírtam, milyen tantárgyakat tanítanak magában a budapesti dekoratőr iskolában például. Mit szeretnél pontosan tudni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!