Mentőtisztin tanulók lenne pár kérdésem?
Sziasztok!
Jövőre felvételizek és ez az egyik szak amin gondolkozok. Mentőtisztként csak mentőautón dolgozhatok?Hallottam olyat is hogy lehet a sürgősségin de ott csak ápolóként.
A gyakorlatotok milyen,mit kell csinálnotok?
Köszönöm a válaszokat előre is :)
Szia!
Mentőtisztként dolgozhatsz mentőautón és SBO-n is. SBO-n nem ápolóként, hanem ugyanúgy mentőtisztként dolgozhatsz, ugyanaz a beavatkozási köröd, mint a prehospitális ellátás során, ha jól tudom, de aki mentőtisztként dolgozik az SBO-n az cáfoljon meg ha rosszul tudom.
Gyakorlatoknál van többféle is. Kivonuló mentőtiszti gyakorlatra gondolsz? Nos attól függ, mikor mész, mennyire vagy kompetens. Nyilván a mentőtiszt keze alá dolgozol, mint egy ápoló, de van lehetőséged ellesni ezt-azt. De amikor az utolsó évedet töltöd, akkor már szinte minden mentőtiszt, persze felügyelet mellett, engedi, hogy komolyabb beavatkozásokat is végezz. Persze nem tracheostoma-ra gondolok itt elsősorban, de egy reanimáció során kezelheted a manuális defit, vagy köthetsz be branült, esetleg intubálhatsz is - persze nem RSI-vel összhangban. Ha van kérdésed nyugodtan írj privátot! Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!