Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Lehetek tűzoltó 8 általánossal?

Lehetek tűzoltó 8 általánossal?

Figyelt kérdés

Örülnék ha egy a témához hozzáértő személy leírná hogy lehetek-e mert én ezt találtam a www.tuzoltosag.siklos.hu-n : Szolgálati viszony létesítése

Ha a felvételiző minden szempontból alkalmas, akkor szolgálati viszony létesítésével felvételt nyer a Tűzoltóság hivatásos állományába. A szolgálati viszony létesítéséhez szükséges, az állampolgárok által beszerezhető adatokat és tényeket a jelentkezőnek igazolnia kell.

A hivatásos állományba kinevezett személy esküt, illetve fogadalmat tesz.

A szolgálati viszony létesítésekor legfeljebb 12 hónapig terjedő próbaidő köthető ki. A próbaidő kikötése kötelező, ha a jelentkező nem rendelkezik szakirányú iskolai végzettséggel (szakképesítéssel).

Próbaidő alatt sikeresen el kell végezni az OKJ-s képesítést adó négy hónapos Alapfokú Tűzoltó Szakképző Tanfolyamot.

Köszönöm a válaszokat.

2010. febr. 22. 17:38
 1/2 anonim ***** válasza:
60%
Általában rendvédelmi középsuliba kell jelentkezni, majd az érettségi után elvégezheted ezt az OKJ-s képzést. Habár van olyan tűzoltó ismerősöm, akinek szobafestő szakmunkás bizonyítványa van, de nem tudom pontosan, hogy mostanában egy ilyen végzettséggel is lehet valaki tűzoltó.
2010. febr. 23. 00:06
 2/2 anonim ***** válasza:
Minimum szakmunkás végzettség kell hozzá. De az adott város parancsnoka előírhat érettségit. Ez városonként eltérő, mivel a tűzoltóság az városi intézmény 1995-től.
2010. máj. 29. 23:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!