Ha 97-ben érettségiztem, hogy kell számolni a pontjaimat?
A felvi.hu-n szokott lenni pontszámító kalkulátor (most épp nincs, de azt hiszem 2-3 hét múlva megint lesz). Egyébként a nem kétszintű érettségi számítása úgy történik, hogy a kapott jegyed annyit ér, mint az új rendszerben kapott ugyanolyan jegyért kapható legtöbb pontszám (vagyis 5=100%, 4=80% stb) középszinten.
De lehet, hogy ezzel segítek a letöbbet:
Második válaszoló: ezt mégis honnan veszed? Dobnál egy linket? Cserébe én is adok egyet:
(Akik a kétszintű érettségi bevezetése előtt fejezték be középiskolai tanulmányaikat, ezért 2005 előtt szereztek érettségi bizonyítványt, nem kell feltétlenül újra érettségizniük. Korábbi eredményeik nem évülnek el, időkorlát nélkül felhasználhatják továbbtanulásuk során a felvételi eljárásban.)
[1. válaszoló]
Olvass tovább:
"A felsőoktatási felvételi eljárás során a jelentkezési feltételként meghatározott emelt szintű érettségi vizsga teljesítését nem helyettesíti a nyelvvizsga-bizonyítvány alapján kiadott érettségi bizonyítvány vagy tanúsítvány.
Germanisztika, anglisztika, romanisztika szakok azon meghirdetéseire jelentkezőknek, ahol az emelt szintű érettségi felvételi követelmény, akkor is jelentkezniük és érettségizniük kell emelt szinten az adott nyelvből, ha C típusú középfokú vagy felsőfokú nyelvvizsgájuk alapján, vizsga alóli felmentés mellett, 100%-os emelt szintű jeles osztályzatot kaptak az érettségi során.
Az ilyen módon szerzett eredményt a tanulmányi pontoknál és olyan szakoknál, ahol adott nyelvből középszintű nyelvi érettségi a követelmény, figyelembe lehet venni (és kapható érte többletpont is)."
Igen, középszinten számolják be. Próbálj meg bejutni középszintű érettségivel valahová...
Egy másik aspektus: ha nem érettségiztél korábban a felvételi tájékoztatóban megjelölt tárgyból, akkor abból le kell érettségizni. Nyelvszakoknál nem váltja ki a nyelvvizsga az érettségit, ahogy fenn is írja az idézet. Így fordulhatott elő, hogy angol szakos barátnőm, aki tavaly átjelentkezett angliszikára (ugyanaz bolognai rendszerben) köteles volt újra érettségizni, mert az angol érettségije helyére anno bejegyeztette a nyelvvizsgát. Ez aztán tényleg hatékony...
Nem kell újra érettségizned! Én is 97-ben étettségiztem és az idei pótfelvételire jelentkeztem ahol szó nélkül felvettek.
A felvi-n fennt van a pontszámító oda beírod a jegyeket és már meg is van hogy hány pontod van. Fennt vannak az aktuális ponthatárok is így tudod hogy kb hova vennének fel.
Sok sikert a felvételihez:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!