Ilyen jegyekkel felvesznek ovodapedagogusnak ELTEre?
Irodalom : 1,3,4,5,5,5,5,5,5
Angol: 1,3,4,5,5,5,4
Duplazni szeretnek majd.
Ha ilyen "szinten" vagyok , sikerulhet irni mindkettobol egy 80%-os
erettsegit?
Ugy lenne meg a 320 pontom
Jovore fogok erettsegizni..szoval meg van idom.
Csak erdekelne :)
Jó lenne mellé valami plussz plon (emelt érettségi, nyelvvizsga akármi). A 320 pont csak a minimum, afölött sokan jelentkeznek, és csak az első x-et veszik fel.
Amúgy én Angol-Matek szakos tanárira megyek ugyanott :D nekem 420 a ponthatár.. (idén, jövőre vszleg még tovább emelik).
Ezt nem lehet előre megjósolni, amúgy meg hogyha az érettségi eredményedet szeretnéd duplázni akkor teljesen mellékesek az év végi osztályzataid. Érdemes lenne egy nyelvvizsga letételén gondolkoznod, mert egyrészről pluszpont, másrészről a későbbiekben nagy hasznodra válik (elég egyéb leterheltség van és nem szerencsés a végére hagyni). Esetleg a két tárgy közül egy emelt szintű érettségi sem ártalmas lenne ártalmas.
Egyébként szerintem "papírformát" tekintve jó esélyekkel indulnál - ha az alkalmasságod is megvan a szakra jelentkezéshez.
Sok sikert hozzá!
Én az ELTE-re két éve még úgy csináltam, hogy angolból lett egy 82%, magyarból 80%, duplázára mentem és letettem egy nyelvvizsgát. Hidd el, hasznos a nyelvvizsga! Nagyon de nagyon sokan nem kapják meg ezért a diplomájukat. Nálunk mindenki most kezd el angoltanárhoz járni, szenvednek vele az egyetem mellett, nem kezdenék neki most.
Nem baj, ha teszel mellette egy emeltet. Én emelt angolon morfondíroztam, de végül a nyelvvizsga mellett döntöttem a diplomaszerzés végett. Figyeld majd az idei ponthatárokat, mert vagy 1 hónapja mondták be mindenhol, hogy a második legnépszerűbb szak.
(Egy másodéves óvós)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!