Milyen teljesítmény kell orvosira való bejutáshoz? (bizonyítvány, érettségi) (bővebben lent)
1. NAGYON jó jegyek kellenek.
2. Nem árt egy kis hátszél sem.
3. Olyan nincs,hogy "női orvos állás."
4. Idehaza reális sajnos a kezdő 80-100. :(
5. Kórházon kívüli melóhelyek:mentők,idős otthon,orvosi ügyelet,suli,melóhelyek üzemorvosa,gyógyszerügynök azaz orvoslátogató.Persze ezek szakvizsgával.
Nyugaton az egyik legkeresettebb a sebész,radiológus,aneszteziológus.
Idehaza csak a maszek éri meg,de oda QURVA sok pénz kell,rendelőre,felszerelésre,engedélyekre.
Az, hogy hány százalék az érettségi, attól is függ, hogy hová szeretnél felvételizni. Egyes egyetemeken magasabb a ponthatár, így érdemes a lehető legtöbbet kihoznod magadból. Egyébként sem könnyűek ezek az érettségik (biosz-kémia-fizika).
11-12. osztály év végét nézik, igen, és nem csak azokat a tárgyakat nézik. Matematika, történelem, magyar, nyelv, és egy választott természettudományos tárgy jegyét fogják nézni.
A pluszpontokról, és hogy mennyi az állami ponthatár, csapd fel a felvi.hu-t, ott mindent részletesen leírnak.
Én most vagyok másodéves az orvosin.
Sajnos az előttem szólók igazat mondtak. Többletpontot nem lehet vinni és erős középsuli vagy profi magántanár nélkül kevés az esély megírni a 80-90%-os emelt szintűket, persze nem lehetetlen, de hidd el nem ez az általános. Én nagyon önfejű voltam a tanulásban, ezért sajnos csak másodszorra jutottam be... :/
Ha gondolod írj nyugodtan privátban, minden kérdésedre szívesen válaszolok, ha tudok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!