Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Magyar képzőművészeti egyetem,...

Magyar képzőművészeti egyetem, aki ide jár festő szakra vélemény?

Figyelt kérdés
Én Kisképzős vagyok, és festő szakon szeretnék tovább tanulni. Milyen a festő szak? Mennyire korlátozzák az embert? Figurális ábrázolás tényleg nincs?Megmondom őszintén, hogy hozzám az impresszionizmus áll a legközelebb..sajnos mesteremmel beszéltem, és elmondta, hogy a mai mesterek az egyetemen nem úgy gondolkodnak mint mi..úgy értem, ez nekem nem jó, nem úgy festenek, ahogy én..nem ezt tanítják..na de a lényeg, hogy örülnék, ha írnátok véleményt, megköszönném :)
2015. ápr. 19. 20:11
 1/2 anonim válasza:
Na ez most egy kicsit off lesz de elmondom,hogy mit tudok erről. Elöljáróban annyit,hogy szerintem megéri megpróbálni a felvételit. Pár ismerősöm oda jár oda járt és meséltek az órákról meg ilyenek. Vannak kötelező tantárgyak mint az anatómia-ha a figurális ábrázolásnál tartunk szerintem ez eléggé az-művészetelmélet, esztétika stb... De inkább menj el az MKE nyíltnapjára és akkor meglátod,hogy neked, hogy tetszik. Ami pedig az impresszionizmust illeti: nagyon szép és annak idején hatalmas újító erővel bírt, de be kell látni,hogy valamilyen szinten már egy letűnt kort képvisel. Szerintem próbáld meg jobban megismerni a XX.századi és a kortárs művészek munkásságát. Én megpróbálok így tenni és teljesen új távlatok nyílnak meg előttem. Megfigyelésem szerint a korosztályom először az impresszionizmus által kezd el a festészettel ismerkedni. Az impresszionizmus az egyik nagy kedvenc aztán a szürrealizmus az ami sokaknak tetszik, meg talán az expresszionizmus is. Szerintem néz szét hazai és külföldi viszonylatban is ezeknek az irányzatoknak a képviselői között. Biztos találsz majd új kedvenceket. Egyébként a kortárs figurális ábrázolást is eléggé inspirálja ez a két irányzat (mármint a szürrealizmus és az expresszionizmus). Amúgy nem hinném,hogy a képzőn olyan nagyon korlátoznák az embereket. Inkább az lenne a lényege,hogy megszerezd a szükséges technikai tudást és megtaláld a saját hangod.
2015. máj. 5. 09:11
 2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon aranyos vagy, köszi a választ :)
2015. máj. 5. 23:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!