Milyen irányban tanuljak tovább? Tanácsok?
Átlagos tanuló vagyok, sajnos úgy alakult, hogy nem vettek fel az 5osztályos gimnáziumba, így gazdasági szakközépbe járok. Jövőre leszek végzős, a tanulmányi eredményem 4 egész felett van, mégsem érzem hozzám közel állónak egyik tantárgyat sem.
Lassan döntenem kellene, hogyan tovább.
Irodában tudom elképzelni magam (pl okmányirodában ügyintéző), vagy esetleg hivatali dolgozóként.
Milyen főiskolát/szakot választhatnék, ami ehhez kapcsolódik?
akkor te még általánosba jársz,ha jól értelmezem?
érettségizz le először.szakmát érettségi után könnyebb szerezi.van még időd eldönteni mit.
tényleg hülyén van fogalmazva.
de a kérdező már 11.-es.
kérdező: akár OKJ tanfolyammal is tanulható az ilyesmi.
én inkább elmennék könyvelőnek a helyedben. meg tanulnék informatikát, hogy legyen arról is papírom, meg nyelvet.
a legjobb, ha megnézel álláshirdetéseket. ott mindig leírják, hogy mi az elvárás, mi jelent előnyt. úgy alakítsd, hogy azoknak meg tudj felelni a jövőben.
amíg tanulsz, addig is menj majd diákmunkára vagy gyakorlatra ebben az ágban. mert tapasztalat nélkül nem kellesz majd sehova.
Pedig ennél érthetőbben nem tudom megfogalmazni.
Nyelvvizsgára készülök most, remélhetőleg az meglesz, viszont csak többre mennék egy főiskolai végzettséggel.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!