Pszichológia szakos egyetemisták! Ti érettségiztetek biológiából?
Én jövőre fogok érettségizni, és elég érdekes helyzetben vagyok biosz szempontjából. Tudom, hogy nem kötelező a szakhoz, de mennyire lesz hátrány, ha nem érettségizem belőle? Elsősorban az ELTE vagy a Debreceni Egyetem diákjainak válaszára lennék kíváncsi, de természetesen a többiekét is szívesen várom. Előre is köszi. :)
17/L
én akit ismerek az bioszból érettségizik, ő a DE-re jelentkezik.
szerintem nem gáz, a lényeg hogy felvegyenek. utána ott lesz még a nyarad, meg szeptembertől tiszta lap.
én kémiás szakra megyek, nem kémiából érettségizem. több esélyem van más tantárggyal
Első: eléggé el vagy tévedve!
Én nem bioszból érettségiztem, de NAGYON sok biológia, anatómia, neuroanatómia, élettan stb. van, bár lehet velük boldogulni érettségi nélkül is.
Szia kérdező!
Én az ELTE-re járok, másodéves vagyok. Itt van biosz bőven, mivel az oktatás elméletorientált, nem csak az egyértelműen biosz alapú tárgyaknál (pl. anatómia, genetika, neurológia), hanem a pszichológiai tárgyaknál is erősen számon kérik a biológiai alapokat és vonatkozásokat. Ha nincsen alapvető problémád a biosszal (értsd: nem utálod, és azért ha tanulni kell, megy), akkor nem leszel nagy hátrányban. Persze érezhető a különbség, aki mondjuk emeltezett bioszból, kevesebb önerővel érti meg és tanulja meg a biológiás tárgyakat.
Én egyáltalán nem érettségiztem bioszból, és elég humán beállítottságú vagyok, de szorgalommal simán megtanulok mindent ezekre a tárgyakra is, így az elmúlt 3 félévemben semmi gondom nem volt velük.
Én azt ajánlom egyébként, hogy abból érettségizz, ami nagyon jól megy, és abból tegyél emeltet is, ami a legjobban megy. Nagyon magasak a ponthatárok minden évben, így a lehető legjobb érettségire kell törekedni.
3#
Az elso vagyok. Koszi, hogy kijavitottal nem tudtam, hogy ennyi bioszt tanulnak ott. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!